Çavuşoğlu'ndan kritik ABD ve YPG açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlundan kritik ABD ve YPG açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 11:05

Bütce komisyonu görüşmelerinde açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile vize sorunun çözümünde önemli gelişme yaşandığını söyledi. ABD'den tedarik edilmesi beklenen silahların teslimatında gecikme yaşandığını belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin alternatif çözümler ürettiğini söyledi. YPG'yi de suçlayan Çavuşoğlu, "Rakka'da DEAŞ'la savaşmak için değil bölgeyi ele geçirmek için bulunuyor" dedi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün bütçe komisyonundaki görüşmelere katıldı, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Suriye'deki son duruma yönelik olarak "YPG Rakka'da DEAŞ'la savaşmak için değil bölgeyi ele geçirmek için bulunuyor" dedi.

Çavuşoğlu, ABD'den tedarik edilmesi beklenen silahların teslimatında gecikme yaşandığını ve Türkiye'nin alternatif çözümler ürettiğini belirtti.

3 MİLYAR EURO 2018'İN SONUNDA

Çavuşoğlu ayrıca, AB ile varılan anlaşma gereğince ödenecek 3 milyar euro 'nun 2018 sonunda tedarik edileceğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile vize sorununun çözümünde önemli gelişme kaydettiklerini belirtti. Çavuşoğlu, Türkiye'nin sorunun çözülebilir olduğuna inandığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!