Cavcav'ın gözünden kaçmadı

Güncelleme Tarihi:

Cavcavın gözünden kaçmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 02:05

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Premier League ekiplerinden Sunderland ve Mancester City'nin de istediği genç futbolcu Atabey Çiçek'i profesyonel yaparak, (A) takımla Antalya'ya kampa gönderdi.Gençlerbirliği'nin altyapısında yetişen ve 10 yıldır kırmızı-siyahlı takımın çeşitli yaş gruplarındaki takımlarda forma giyen Atabey'in “Beştepe” macerası, aslında doğduğu gün başladı.

Haberin Devamı

Beştepe'de bulunan Fatih Hastanesi'nde dünyaya gelen Atabey'in, aynı semte yolu 7 yıl sonra bu kez “top peşinde koşmak” için düştü.

Kırmızı-siyahlı takımın altyapısında oynayan ağabeyi Cansın Çiçek'in Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'ndeki antrenmanlarını kaçırmayan Atabey, bir deplasman maçında da Cansın ile birlikte takımın kamp yaptığı otelde aynı yatağı paylaştı.
Yaş grubunda futbol okulunun açılmasının ardından babası Remzi Çiçek tarafından Gençlerbirliği futbol okuluna kaydettirilen Atabey'in futbolunu geliştirmesinde, altyapı antrenörleri Cemalettin Sakallıoğlu, Veyis Kamber ve Necati Dedekargınoğlu ile birlikte ağabeyi Cansın'ın da katkısı oldu.

Stoper mevkisinde oynayan ağabeyinin uyarılarıyla kendisini geliştiren Atabey, 17 Yaş Altı Milli Takımı formasıyla gösterdiği performans ve özel maçta Belçika'ya attığı 2 golün ardından, Premier League ekiplerinden Sunderland ve Mancester City'nin dikkatini çekti. İngiliz ekipleri tarafından kulübe gönderilen yazıyla transfer şartları sorulan Atabey ile Türkiye'den de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın ilgilenmesi üzerine İlhan Cavcav, genç futbolcuyu profesyonel yaparak, (A) takımla birlikte Antalya'ya kampa gönderdi.

Haberin Devamı

Atabey Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği'nde mutlu olduğunu ve takımına hizmet vermek istediğini söyledi.

Yurt dışından Manchester City ve Sunderland, yurt içinden de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlardan transfer teklifi aldığını, ancak “gözlerini açtığı” Beştepe'den ve arkadaşlarından ayrılmak istemediği dile getiren Atabey, “Ayrıca Gençlerbirliği Kulübü ve beni bu duruma getiren hocalarımın üzerimde emeğinin çok olması nedeniyle kulübüme hizmet vermek istedim” dedi.

İngiliz ekipleri ve “3 büyüklerin” kendisini transfer etmek istemesindeki nedenleri kendince, “görevimi iyi yapıyorum”, “sahada gereksiz işlerle uğraşmıyorum”, “iki ayağımı da kullanabiliyorum”, “boyum uzun” şeklinde sıralayan genç futbolcu, henüz erken olmasını düşünmesine karşın, ilerleyen zamanlarda İspanya'da Atletico Madrid ya da Real Madrid formalarını giymeyi hayal ediyor.

Haberin Devamı

Atabey, kendisine Chealse'de oynayan Fernando Torres ve Manchester City forması giyen Dzeko'yu örnek alıyor.

-“Annesinin gözünde hala çocuk”-

Atabey'in yurt dışından gelen teklifleri kabul etmemesine sevinen annesi Saadet Çiçek, “Türkiye'de kalmasından yanaydım, çünkü o benim gözümde hala çocuk ve gözümüzün önünde olmasını isterim” diye konuştu.
Yetiştiği takım için emek vermesini ve takımına bir şeyler kazandırmasını istediğini söylenen anne Çiçek, “Onun için de bizim için de burada kalması hayırlı oldu. Oğluma güvenim tam” ifadelerini kullandı.

-“Gözlerini 50 metre ötede açtı”-

Atabey'in babası Remzi Çiçek ise Atabey'in gözlerini tesislerden sadece 50 metre uzaklıktaki Fatih Hastanesi'nde açtığını belirtti.
Oğlunun Gençlerbirliği Spor Kulübü'nden aldığı eğitimin hem sporda, hem de normal hayatta başarılar sağlamasına yardımcı olduğunu savunan baba Çiçek, Atabey'in Türkiye'ye ve Türk futboluna faydası olan bir futbolcu olması istediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

-Ağabey Cansın: “Sözümü dinler”-

Atabey ile iyi anlaştıklarını söyleyen Cansın Çiçek de “Sözümü dinler. Küçükken biraz pataklasam da birbirimizi severiz, sayarız” şeklinde konuştu.
Cansın, kardeşinin performansı için ise “Atabey, 10 yıllık çalışmamızın eseri. Ona yol gösterdim. Saha içinde, saha dışında neler yapması, neler yapmaması gerektiğini öğretmeye çalıştım. Zaten kendi arzu ve isteği de olunca, iyi yerlere geldi” dedi.

-Tarık Daşgün: “Tecrübelerimizi aktaracağız”-

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Hacettepe Teknik Direktörü Tarık Daşgün, genç futbolculara tecrübelerini aktararak, doğru tercih yapmalarında yardımcı olduklarını dile getirdi.
Cansın gibi Atabey'in de kendisinin öğrencisi olduğunu ifade eden Daşgün, şunları söyledi:
“Atabey, Gençlerbirliği Kulübü'nün evladıdır, burada kalmıştır ve daha gidecek çok yolu vardır. Buradaki misyonunu tamamlandığında zaten Atabey'i kimse tutamaz. Ondan önce abisi Cansın var. Yani eğer katedilecek bir yol varsa, Cansın bu yolda daha çok yol katetti. Atabey daha bu işin başında. İnanıyorum ki, Atabey'den önce Cansın Türk futbol piyasasına çıkacaktır. Çünkü Atabey, abisinin yolunda gelen bir oyuncu. Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim; önemli olan Atabey ya da Cansın gibi yıldız adayı oyuncuların kulüplerinden ayrıldıktan sonra doğru tercihleri yapmalarıdır. Hatalı tercihler ve bazı 'oyunlarla' farklı yerlere yönlendirilmeleri, hem psikolojilerini bozar, hem de kariyerlerinin engellenmesine sebep olur. Bu aşamalarda bizler tecrübelerimizle onlara yol göstermeliyiz.”

Haberin Devamı

-Hocaları da mutlu-

Atabey'in altyapı hocalarından Veyis Kamber, Atabey'i 7-8 yıldan beri tanıdığını ve her Gençlerbirliği sporcusu gibi kaliteli, düzgün ve dürüst bir davranış sergilediği için kendisini kutladığını belirtirken, Necati Dedekargınoğlu ise “Atabey, 6 yaşından itibaren ağabeyinin yanında bir şeyler öğrenerek bugünlere geldi. Altyapıda yetişen Soner, Özkan, Ramazan ve Atabey gibi oyuncularımızı daha iyi yerlerde görmek istiyoruz” diye konuştu.
Beştepe'de 17 yıldır görev aldığını kaydeden Dedekargınoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Burada hiç değişmeyen sürekli bir sistem var. En önemli sırrımız da devamlılık. Çünkü biz altyapı hocalarını hiç değiştirmedik neredeyse. Buradaki futbolcuları çocukluğundan beri tanıyorum. Atabey, Berat ve Ahmet Çalık'ın bu sene (A) takıma katılmasıyla meyvelerimizi toplamaya başladık. Umarım, önümüzdeki zamanlarda (A) takıma daha fazla oyuncu göndeririz. Çünkü bu oyuncular, altyapımızda yetiştiği için (A) takıma çıktıklarında fazla para istemez, yürekleriyle oynarlar. Bu yüzden de altyapıya önem veren bir kulübüz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!