Çatak'ta 'Kadına Yönelik Şiddet" semineri

Güncelleme Tarihi:

Çatakta Kadına Yönelik Şiddet semineri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 14:11

Çatak'ta 'Kadına Yönelik Şiddet" semineri

Haberin Devamı

Hüdayi GÜMÜŞ / ÇATAK (Van), (DHA)-VAN'ın Çatak İlçesi'nde  kadına yönelik şiddet semineri düzenlendi.
Çatak Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün organizasyonuyla, Atatürk İlkokulu konferans salonunda 'Kadına Yönelik Şiddet' konulu seminer düzenlendi. Seminere, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül,  eşi Demet Akgül, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü ,Müftülük görevlileri ve kadınlar katıldı. 
Seminerde konuşan Kaymakam ve Belediye Başkanı Akgül'ün eşi Demet Akgül, kadına yönelik şiddetin, fiziksel ve ruhsal bütünlüğüne zarar veren bir halk sağlığı sorununa dönüştüğünü söyledi. Akgül şöyle konuştu:

"Bugün burada kadına yönelik şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ile davranışların ortadan kaldırılması amacıyla, toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak için bir araya geldik. Kadına yönelik şiddet, fiziksel ve ruhsal bütünlüğüne zarar veren bir halk sağlığı sorununa dönüşmüş durumdadır. Kadınların yapılan  fiziksel, cinsel, psikolojik yada ekonomik zarar görmesine veya acı çekmesine neden olan şiddet, buna maruz kalan kadınların yanı sıra, buna tanık olan çocukları ve bir bütün olarak aileyi de olumsuz etkilemektedir. Kadına yönelik şiddet, sadece ülkemizde bulunan bir sorun değil, dünya üzerinde çok ciddi büyük bir sorundur. Birey olarak şiddetin nedeni ne olursa olsun, kime uygulanırsa uygulansın, bunun haklı bir sebebinin olmadığını hepimiz ifade etmeliyiz. Tüm dünyada ve ülkemizde bu duyarlılığın artması ve şiddetin son bulmasını temenni ediyoruz."
Seminer, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkez Müdürlüğü'nde görevli  Sosyolog Gözde Güven tarafından verilen slayt gösterimi  ile son buldu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!