Çarşamba 1855 litre atık yağdan temizlendi

Güncelleme Tarihi:

Çarşamba 1855 litre atık yağdan temizlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 15:20

Çarşamba 1855 litre atık yağdan temizlendi

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde “Geleceğimize Sahip Çıkalım” projesi kapsamında 1855 litre bitkisel atık yağ toplanarak çevreye karşı büyük bir katkıda bulunuldu.

Çarşamba Belediyesi, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü ortaklığında Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde çevreye duyarlı, bilinçli bireyler ve bilinçli toplum oluşturmak, bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanmasını ve geri kazanımını sağlamak amacıyla “Geleceğimize Sahip Çıkalım”  projesi yürütüldü.
Proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 29 okulun öğrenci, öğretmen ve velilerine Çarşamba toplum sağlığı merkezi tarafından eğitimler verilip, okullara atık yağların depolanması için variller yerleştirildi. 14 Aralık 2016- 23 Mayıs 2017 tarihleri arasında sürdürülen bu projede 1855 litre atık yağ toplandı.
Proje kapsamında en çok atık yağ toplayan okul ve öğrenciler için Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde 01 Haziran 2017 tarihinde Çarşamba Öğretmenevinde ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Mehmet Akif Tapur, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Proje Koordinatörü Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Hülya Şen, “Bizler ‘Geleceğimize Sahip Çıkalım’ projesi ile farkındalık oluşturmayı hedeflemiş ve bu hedefimize ulaşmış bulunmaktayız.1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini düşünürsek 1855 litre atık yağ ile elde ettiğimiz kazanç göz ardı edilemez. Bu başarı okul müdürlerimizin, öğretmen arkadaşlarımızın, sevgili öğrencilerimizin ve çok kıymetli velilerimizin başarısıdır, onlara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir “Projeye bakıldığında gerçekten çok büyük bir proje olduğunu görebiliyorsunuz. .Eğitimin amacı bilinçli nesiller, aklını kullanabilen, sorgulayan insanlar yetiştirmektir. 1 litre atık yağın ne kadar suya zarar verdiği ve toplanan bu atık yağla çevremiz ve sağlığımızla ilgili ne büyük bir kazanç sağlandığı ortadadır. Bu projenin kesinlikle devam etmesini istiyorum. Bu hava, bu toprak, bu su, bizim geleceğimizdir. Bunlara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Projeyi yürütenlere ve destekleyen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Projeye katılan tüm öğrencilere kırtasiye seti, toplamda en çok yağ toplayan ilk beş okula spor seti ve en çok yağ toplayan on öğrenciye bisiklet ödülü verildi. Bisiklet ödülüyle projeye destek veren Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz’a ve projenin başarıya ulaşmasında üstün gayret gösteren proje Koordinatörü Kimya Öğretmeni Hülya Şen’e plaket takdim edilmesinin ardından tören sona erdi.

Tören bitiminde görüşlerini aldığımız Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Can, “Bu projenin başında bizim öğretmenimizin olmasından ve koordinatörlüğünü de en iyi şekilde yaparak projeyi başarıyla yürütmesinden gurur duyuyorum. Ödül alan öğrencilerin heyecanlarına ve sevinçlerine şahit olmak da benim için ayrı bir mutluluk oldu.Törenin organizasyonunda yer alan öğretmen ve öğrencilerime de ayrıca teşekkür ediyorum.Başarı bir ekip işidir. Böyle bir ekip olduğu müddetçe başarılı birçok projeye imza atılır, yeter ki yaratanın gördüğü bu azmi kul olarak biz de görebilelim ve taltif edebilelim" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!