Çarpıcı bir geri dönüş

Mehmet Özdilek’in öğrencileri futbolda ender bir dönüş gerçekleştirdi. İlk yarının sürpriz takımı oldu.

Haberin Devamı

DÜNYANIN neresinde olursa olsun bir yıl önce küme düşmekten son maçta ve diğer rakibinin yediği gollerle kurtulan bir takım, ertesi yıl ligin zirvesine ortak oluyorsa, bu başlı başına bir başarı hikayesidir. Antalyaspor hem kendi hem de Türk futbol tarihinin en ilginç geri dönüşlerinden birini yaparak sıralamada dipten zirveye çıkıp, ilk yarının sürpriz takımı oldu. Aynı zamanda başarılı etiketini de hak etti.

Önemli değişimler yaşandı

ASLINDA normal olmayan ve futbolda üçüncü dünya ülkelerinde yaşanabilecek bir gelişimi seyrediyoruz. Çünkü Antalyaspor, geçen sezonki kadrosundan değişimler yaşayarak bu sezona girdi. Normal olan, kadrosu hatırı sayılır derecede değişen Antalyaspor gibi bir takımın problem yaşamasıdır. Ama bırakın problem yaşamayı, Antalyaspor ilk yarı boyunca rüzgarın sert estiği yukarılarda yer aldı. Kırmızı beyazlıların bu başarısında bence 3 önemli faktör var.

Haberin Devamı

Şifo kaldı şifa oldu

ARTIK Antalyaspor ile özdeşleşmeye başlayan Mehmet Özdilek, beklentilerini hangi oyuncuların karşılayacağını çok iyi biliyor. Burada takdir edilmesi gereken diğer taraf da bir önceki sezon son anda düşmekten kurtulan takımın başında yine Şifo’yu tutan yönetim. Bu özgüven ve şans ile yenilenen takım, şimdi zirvede ise bunda yönetimin de payı büyüktür.

NOKTA TRANSFERLER

ÖZELLİKLE Diarra ve Aissati ikilisi en çok dikkat çeken oyuncular oldu. Bunlara tanıdığımız Isaac ve Ömer Şişmanoğlu’nun sürpriz ama önemli katkıları eklenince Antalyaspor ciddi bir çıkış yaptı. Tecrübeli Deniz Barış’a eşlik eden Emre ile önlerinde oynayan Uğur-İbrahim ikilisi hem orta saha hem de defansif görevlerini çok iyi yaptılar. Yani yeniler kadar eskilerin de performansı iyiydi.

BÜYÜKLERİN DÜŞÜŞÜ

ŞÜPHESİZ Antlayaspor ilk yarının başarılı takımı... Ama bunda göz ardı edilmemesi gereken bir durum da Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un kaybettiği oyuncular ve puanlar sonucu beklenenin çok altında kalmaları idi. Geçen sene iyi olmayan, ilk yarının da altında kalan puan performansları bir şeyleri anlatıyor bize...

Haberin Devamı

Şampiyonluk hayal değil

ANTALYASPOR’da ilk yarının en dikkat çeken oyuncusu Diarra oldu. Onu Aissati takip etti. Mehmet Hoca belki de uzun zaman sonra ilk defa yaptığı transferlerden maksimum fayda görüyor. Şimdi aynı etkiyi gösterecek, sıralamadaki yeri sağlamlaştırabilecek transfer yapılırsa Antalyaspor için bu sene ciddi bir şans var. Çünkü ligimizin lokomotif takımları iyi durumda değil ve iyi bir-iki takviye ile ligi üstte tamamlamak hayal değil...

Yazarın Tüm Yazıları