Caretta besleyen cezasını çeksin

Güncelleme Tarihi:

Caretta besleyen cezasını çeksin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 03:06

Denizkaplumbağalarının ‘koruyucu meleği’ DEKAMER, bakanlığa yazı göndererek, Caretta caretta’lara yaklaşanlara, onları kucaklayanlara, ‘selfie çektirenlere’, elle besleyenlere ceza uygulanmasını istedi.

Haberin Devamı

DENİZkaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska, geçtiğimiz haftalarda yaşanan Caretta caretta türü denizkaplumbağası saldırıları sonrası yetkililerin ‘insanlara karşı’ harekete geçmesi için çağrıda bulundu.
Tatilcilerin, bu canlıların doğal yaşama alanı olan denizlerde Caretta caretta’lara yaklaşmasının bu hayvanları strese soktuğunu savunan Prof. Kaska, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na cezai müeyyide uygulanması için yazı gönderdiklerini belirtti. Prof. Kaska, konuyla ilgili Hürriyet’e şunları söyledi:

SALDIRTAN İNSANLAR
“Denizkaplumbağalarının doğal ortamı deniz. Ara ara nefes almak için yüzeye çıkıyor, yoğun bir insan topluluğuyla karşılaşıyorlar. Doğal olarak agresifleşiyorlar. Bunun yanı sıra insanlar Caretta caretta’ları elleriyle besliyor. Beslerken fotoğraf çektirmeye çalışıyor, kucaklarına alıyorlar. Hayvan sıkılıyor ve strese giriyor. Bazen de yüzerken acaba bana yiyecek mi verecek diyor ve ısırıyorlar.”

‘FACE’TEN BAKSINLAR’
“DEKAMER, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Bu nedenle Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bir yazı göndererek, Caretta caretta’ları elleriyle besleyenlere, fotoğraf çektirenlere de cezai müeyyide uygulanmasını istedik. İnsanlar bu tür görüntüleri Facebook sayfasında paylaşabiliyorlar. Bu sayfalara bakarak bile cezai müeyyide uygulanabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!