Çaresiz bekleyiş sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Çaresiz bekleyiş sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2017 16:58

‘Kelebek hastası’ Ebru Açıkgöz’ün dirsek kısmında tümör bulunan kolu kırıldı. Takipli hastası olduğu Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nin Acil Servisi’ne kaldırılan Açıkgöz, ‘yatak bulunmadığı’ gerekçesiyle kabul edilmedi. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Açıkgöz, yeniden Hacettepe’ye yönlendirilince ortada kaldı. Konuyu Hürriyet Ankara’ya aktaran Açıkgöz’ün şikayeti ortaya çıkınca dün öğleden sonra hastanenin acil servisine alındı.

Haberin Devamı

 

Halk arasında ‘Kelebek Hastalığı’ olarak bilinen epidermolozis bülloza hastası 32 yaşındaki Ebru Açıkgöz’ün kolu, dirsek bölgesinden önceki akşam kırıldı. Yaklaşık 1,5 yıldır Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören ve uzun süredir kolunda yumruk büyüklüğünde bir tümör bulunan Açıkgöz, ambulansla yine aynı hastanenin Acil Servis’ine kaldırıldı. Ancak kolu kırılan kelebek hastası Açıkgöz, iddiaya göre ‘yatak olmaması nedeniyle’ acile kabul edilmedi. Bu kez Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Açıkgöz’e, yapılan tetkikleri ardından ‘kolundaki tümörün kemiği çürüttüğü ve bu yüzden kırıldığı, tümörün olduğu yerden itibaren kesilmesi gerektiği’ belirtildi. Doktorlar, bu işlemin de takipli hastası olduğu Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde yapılmasının uygun olduğunu aktardı.
Konuyu Hacettepe Hastanesi’ndeki doktorlarına ilettiklerini ancak cevap alamadıklarını öne süren Açıkgöz, “Hiçbir şey yapamıyoruz, ortada kaldık” diyerek şikayetini Hürriyet Ankara’ya iletti. Hürriyet Ankara’nın durumu Hacettepe Üniversitesi’ne sormasının ardından Ebru Açıkgöz, hastanenin acil servisine alındı.

Haberin Devamı

KENDİ İMKANLARIMLA KOLUNU SARDIM

Açıkgöz’ün eşi Serkan Açıkgöz, Hacettepe Acil Servisi’nde ‘yatak yok’ diyerek reddedildiklerini öne sürerek, “Herhangi bir ortopedi bölümü olan hastaneye gidebilirsiniz, kırığı tedavi edebilirler cevabını aldık. ‘Hastanenin takipli hastasıdır, ayrıca onkoloji bölümünde de tedavi görüyor’ dedik ama yine de almadılar” ifadelerini kullandı. 112 Acil Servis ekiplerinin daha sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdüğünü kaydeden Açıkgöz, “Tümörlü bölgenin kazınarak platin çakma ihtimali çok düşük, kelebek hastası olduğu için alçıya da alamayız. Takipli olduğunuz hastaneye gidin’ dediler. Hacettepe’deki doktorumuza durumu mesaj olarak aktardık ancak bize geri dönmedi” dedi. Eşinin hem kolunda hem de bacağında uzun süredir tümör olduğunu belirten Serkan Açıkgöz, “Kendi imkanlarımla kırık kolunu sargıladım. Halen çok acı çekiyor ve dayanılmaz ağrısı var. Hiçbir şey yapamıyoruz, ortada kaldık” dedi.

Haberin Devamı

MADEM KEMİĞİM ÇÜRÜYORDU BİR ŞEY YAPILMADI

Kırık koluyla zor durumda olan Ebru Açıkgöz ise, şu iddialarda bulundu:
“1,5 aydır da enfeksiyonum var. Bana bir yatak bulup yatıramadılar. Doktor enfeksiyon ilacının dozajını yazdı, ‘bizde yatak yok git başka hastanede al bu ilacı’ dedi. Yatış için 1,5 aydır sırada bekliyorum. Enfeksiyon var diye şu an kemoterapi de alamıyorum. Yaklaşık 1,5 yıldır Hacettepe Hastanesi’nin hastasıyım. Kolum kırılıyor, acile gidiyoruz onlar da ben sana bakamam diyor. Işın tedavisi gördüm ve kemoterapi aldım, bunlardan sonra hiçbir tetkik yapılmadı. Başka hastanenin acilinde tümörün kemiği çürüttüğünü söylediler. Madem bu tümör kemiği çürütüyor neden bana hiçbir şey yapmadılar. 184’ten Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne konuyu bildirdik. Tedavimin yapılması için yetkililerden yardım bekliyorum.”

BAKMADAN GEÇME!