"Çapulcu Üniversitesi" kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Çapulcu Üniversitesi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 00:00

Taksim Gezi Parkı için yapılan protestolara Bilkent Üniversitesi de destek verdi. Kuğulu Park’ta, üzerinde "Çapulcu Üniversitesi" yazan kara tahtanın başında toplanan yüksek lisans öğrencileri, dersi vatandaşlarla birlikte çimlerde işledi.

Haberin Devamı

Bilkent Üniversitesi öğrencileri, Taksim Gezi Parkı için yapılan protestolara destek amacıyla Kuğulu Park’ta “Çapulcu Üniversitesi” kurdu. Öğrenciler, İletişim ve Tasarım Bölümü Medya ve Görsel Çalışmalar isimli yüksek lisans programına dahil olan “Kimlik, Mekan ve İmge” dersini, Kuğulu Park’ta va çimlere oturarak işledi. Herkese açık olarak işlenen ders, Kuğulu Park’taki vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.

ÇAPULCULUKLA SOKAĞA TAŞIDIK

Dersin öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özlem Savaş, Sosyal Medya ve Politik Hareketler konusunu işledikleri dersin, son günlerde gündemden düşmeyen Taksim Gezi Parkı protestoları ve bunun sosyal medyaya olan yansımasına paralel olarak sokağa taşındığını belirterek, “Gündemle beraber dillerden düşmeyen ‘çapulculuk’ kelimesi gündeme gelince bizde böyle bir karar alıp, dersimizi sokağa taşıdık” dedi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!