Cannes Film Festivali'nin jüri üyeleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Cannes Film Festivalinin jüri üyeleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 16:16

Bu yıl 67’ncisi gerçekleşecek Cannes Film Festivali’nin jüri üyeleri açıklandı. 18 film arasından seçim yapacak olan jüri 5 kadın ve 4 erkek üyeden oluşuyor.

Haberin Devamı

14 – 25 Mayıs tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek olan film festivalinin jüri başkanlığına Yeni Zelandalı yönetmen ve senarist Jane Campion üstleniyor.

Altın Palmiye’nin sahib olacak filmi belirleyecek jüride yer alan diğer isimler şöyle; Fransız oyuncu Carole Bouquet, ABD’li yönetmen – yapımcı Sofia Coppola, Meksikalı oyuncu, yönetmen ve yapımcı Gael Garcia Bernal, İranlı oyuncu Leyla Hatami, Güney Koreli oyuncu Jeon Do-yeon, Amerikalı oyuncu Willem Dafoe, Çinli yönetmen Jia Zhangke, Danimarkalı yönetmen ve yapımcı Nicolas Winding.

Cannes Film Festivalinin jüri üyeleri açıklandı


Jüri başkanı Campion, 1993 yılında düzenlenen Cannes Film Festivali’nde ‘Piyano’ isimli filmiyle Altın Palmiye ödülünü kazanmıştı. Campion, yine aynı filmle, ‘En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü’ Oscar’ını da kazanmıştı.

NURİ BİLGE CEYLAN'DA ADAYLAR ARASINDA

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, son filmi “Kış Uykusu”yla bu sene de adaylar arasında yer aldı.

Ceylan, “Uzak” filmiyle 56. Cannes Film Festivali'nde, Altın Palmiye'den sonra festivalin ikinci önemli ödülü olan 'Büyük Jüri Ödülü'nü (Grand Prix) almıştı.

Haberin Devamı

Ünlü yönetmen, "Üç Maymun" filmiyle 2008 yılında düzenlenen festivalde "En İyi Yönetmen Ödülü"ne 64. Cannes Film Festivali'nde ise "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmiyle "Büyük Jüri" ödülüne layık görülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!