Çankırı'ya İtfaiye Helikopter İstasyonu

Güncelleme Tarihi:

Çankırıya İtfaiye Helikopter İstasyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 17:38

Çankırı'ya İtfaiye Helikopter İstasyonu

Haberin Devamı

ÇANKIRI, (DHA) - ÇANKIRI Valisi Mesut Köse başkanlığında gerçekleştirilen 2017 yılının ikinci İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile yatırımcı kurum ve kuruluş yöneticileri katılırken, itfaiye helikopter istasyonu kurulması kararlaştırıldı.
Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya'nın Çankırı'ya İtfaiye helikopter istasyonu kurulması yönündeki görüşlerini açıklamasının ardından Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı bir konuşma yaptı. Ayrancı, "Zamanımız proaktif davranma zamanı, ilk önce halkı bilinçlendirmeliyiz ve yangını nasıl önleriz bunun üzerinde durmalıyız. Biz Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak Yapraklı Meslek Yüksekokulumuzun İtfaiyecilik Bölümü ile gönüllü itfaiyecilik kursu vereceğimizi malumunuz kamuoyuyla paylaştık. Talep geldiğinde biz bu hizmeti canı gönülden vermeye hazırız. Yangın başladığında her zaman itfaiye helikopteri bulunamayabilir. Bunun için halkımızı önlem ve ilk müdahale konusunda bilinçlendirmemiz gerekmektedir.  Yani halkımız bilinçlendikçe, küçük dokunuşlarla daha büyük zararların önüne geçmiş oluruz" dedi.
ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı'nın 'gönüllü itfaiyecilik kursu' açıklaması, başta Vali Mesut Köse olmak üzere tüm yetkililer tarafından olumlu karşılandı. Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya ise açıklamasında, orman mevzuatına göre her köyde yangın mükellef cetvelleri yayınlandığını belirterek, "Bu mükellefler yangınları haber vermek ve ilk müdahaleden sorumludur. Biz, Üniversitemizle yapacağımız bir protokol ve hazırlayacağımız ortak proje ile her yıl yayınlanan yangın mükellef cetvellerindeki vatandaşlarımızı bu gönüllü itfaiyecilik kursularına tabi tutabiliriz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!