Çankırılı gençler 15 Temmuz'u unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Çankırılı gençler 15 Temmuzu unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 13:21

Çankırılı gençler 15 Temmuz'u unutmadı

Haberin Devamı

ÇANKIRI, (DHA)- GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Çankırı Gençlik Merkezi'nin koordinesinde Çankırı'dan 40 genç, 'Gençler Asla Unutmaz' projesi kapsamında Ankara'ya giderek 15 Temmuz Darbe girişiminin yapıldığı yerlere ve mekanlara ziyarette bulundular.

Proje galası Gençlik ve Spor Bakanlığı konferans salonunda Bakanlık Müşaviri ve Maarif Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Selim Cerrah ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci'nin açılış konuşmaları ile başladı. İlk olarak Hacı Bayram Camisinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç proje kapsamında Ankara'ya gelen gençlerle buluştu ve gençlere o kara geceyi anlattı. Ardından gençler Tacettin Dergâhı ve Ulucanlar cezaevini gezdiler. Projenin ikinci gününde ise Karşıyaka Mezarlığında bulunan 15 Temmuz Şehitliği, Gölbaşı Özel Harekât Dairesi Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyaret edildi.

Proje boyunca gençlere 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları eşlik etti. Yaşadıklarını gençlere aktaran gaziler bu vatanın sahipsiz olmadığını gençlerin bu hain darbe girişimini asla unutmamaları gerektiğini hatırlattılar. Projeye katılan gençler proje organizasyonunda memnun olduklarını ve bu tür organizasyonların daha da sıklaştırılmasını dile getirdiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!