Çankırı'da 'Sivil Savunma Günü' ve 'Deprem Haftası' programı

Güncelleme Tarihi:

Çankırıda Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası programı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 16:47

Çankırı'da 'Sivil Savunma Günü' ve 'Deprem Haftası' programı

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ÇANKIRI AFAD İl Müdürlüğü ve Karatekin Üniversitesi tarafından düzenlenen '28 Şubat Sivil Savunma Günü 've 1-7 Mart 'Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamından Uluyazı Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu'nda program düzenlendi.

Programa Çankırı Valisi Mesut Köse, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Çakır, Çankırı Belediye Başkan Vekili Hasan Öztürk, bazı ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Çakır konuşmasında, dünyada yoğun bir şekilde artan nüfus artışının birçok probleminde beraberinde getirdiğini vurgulayarak, "Her zaman problem olan ve canavarlaşan bir trafik, doğal ve sünni afetler, çarpık sanayileşme ve iş kazaları ile çevresel ani hastalıklar, yumak haline gelmiş bu sorunları; silahsız, koruyucu, kurtarıcı önlem çabalarını kapsayan çözüm önerileri sunan bir Afet ve Acil Durum Yönetim sistemini gerektirmektedir" dedi.

Çankırı valisi Mesut Köse de silahsız koruyucu önlemlerin milli müdafaanın vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek, "insan hayatını tehdit eden her türlü tehlike AFAD'ın önlem alma alanına giriyor. AFAD tüm durumlar için hazırlıklı ve hazır durumdadır. Ülkemizin coğrafi konumu itibari ile riskli deprem bölgesi içerisinde bulunan ilimizde Kuzey Anadolu- Dodurga deprem fay hattı üzerinde olduğundan en riskli bölgelerden biri. Biz Çankırı Valiliği ve AFAD İl Müdürlüğü olarak tüm önlemlerimizi bu riskleri göz önünde bulundurarak aldık. Eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarımız da devam ediyor" dedi. Vali Köse, konuşmasının son bölümünde, Çankırı'da yapılan AFAD çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından sivil savunma uzmanı Levent Ulus, 'Türkiye de Sivil Savunma Faaliyetleri' isimli sunumunu, Jeofizik Mühendisi Abdullah Özçelik 'Çankırı'nın Afetselliği ve Deprem Tarihi' konulu sunumunu ve Çankırı Karatekin üniversitesi Öğretim Görevlisi Selahattin Taylan ise 'Afet Yönetiminde STK'ların Rolü ve Önemi' konulu sunumunu yaptı. Programın ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlük Binası bahçesine açılan Arama Kurtarma ve KBRN ekipmanları sergisi Çankırı Valisi Mesut Köse, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mehmet Çakır ve beraberindekiler tarafından gezildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!