Çankırı’da eğitim çalıştayı başladı

Güncelleme Tarihi:

Çankırı’da eğitim çalıştayı başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 15:42

Çankırı’da eğitim çalıştayı başladı

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA - ÇANKIRI’da düzenlenen Eğitimi Geliştirme Projesi (ÇEGEP) kapsamında eğitim çalıştayı başladı. Vali Mesut Köse’nin açılışına katıldığı çalıştaya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çakır, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ile yöneticiler ve okul müdürleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı çalıştay sonucunda ortaya çıkan sonuçların raporlaştırılarak 4 yıllık eylem planı hazırlanıp uygulamaya konulacağını belirterek, “Hedefimiz, mazisinden kopmadan atiyi kuşatacak, yüksek bir ahlak ve karaktere sahip, kişisel ikbal için değil, ülkemizin istikbali için çalışan, ilim ve irfanla donatılmış vatan sevdalısı bireyler yetiştirmektir" dedi.

'Çankırı bizim için önemli illerden bir tanesi' diyerek sözlerine başlayan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ise, "Ülkenin güçlü, selamet içerisinde olabilmesi için Çankırı gibi illerin desteklenmesini çok önemsiyorum. Çankırı’daki eğitim düzeyini daha ileri noktaya taşıyabilmek için elimizden gelen maddi manevi her türlü destek ve gayreti göstereceğiz." dedi. Çankırı Valisi Mesut Köse ise öğrencilerin değerler eğitimi alarak yetiştiği, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirildiği, sağlıklı ve güvenli eğitim ortamları sağlanmasının önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Çocuklarımıza ve bireylerimize bir taraftan bilgiyi öğretirken, diğer taraftan da onların manevi ve ahlaki değerlere sahip, inançlı, saygılı, edepli, terbiyeli, haktan hukuktan ayrılmayan, doğru sözlü insanlar olarak yetişmelerini sağlamalıyız. Bunu ne ölçüde sağlayabilirsek dünya milletleri içinde yerimizi de o ölçüde kendimiz belirlemiş oluruz. Kalıcılığımızı garanti etmiş oluruz."

Hacı Ali Dinlenme tesislerinde 3 gün sürecek çalıştay sonunda Çankırı’nın 4 yıllık eğitim eylem planı hazırlanacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!