Çankırı'da '15 Temmuz ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Konferansı'

Güncelleme Tarihi:

Çankırıda 15 Temmuz ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Konferansı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 17:01

Çankırı'da '15 Temmuz ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Konferansı'

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çankırı İl Temsilciliği tarafından düzenlenen '15 Temmuz ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Konferansı'Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Konuşmacı olarak İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün yer aldığı konferansa Çankırı Valisi Mesut Köse, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çakır, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, Çankırı Karatekin Üniversitesi Genel Sekreteri Sadık Yılmaz, akademisyenler, il müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 15 Temmuz şehitleri için salâ verilmesi ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını TÜGVA Çankırı İl Temsilcisi Özkan Öcal yaptı.

İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise konuşmasında, 15 Temmuz'a salt bir darbe girişimi olarak bakmamak gerektiğini vurgulayarak, "15 Temmuz, küresel güçlerin ve kirli aklın bizden 93 yıl önce kurmuş olduğumuz Cumhuriyetin ve 1. Meclisin intikamını almak için planlanmıştır. Türk milletinin bağımsızlığını elinden alarak modern esarete mahkûm etmek için 65 yıl önce planlanmış olan ve bu devletin içine sızdırılmış örgütlerden FETÖ taşeronluğu ile bizden bağımsızlığımızı almayı amaçlayan alçak bir girişimdir" dedi.



Daha sonra 15 Temmuz gecesi yaşanılan olaylardan örnekler veren Külünk, o gece ile ilgili detaylı analizler ve bilgiler sundu. Konferansın son kısmında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini izleyicilere detaylı olarak anlatan Metin Külünk, katılımcıların sorularını yanıtlayarak konuşmasını tamamladı.

Metin Külünk'e Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Çakırı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Yüksel Kol ve TÜGVA Çankırı İl Temsilcisi Özkan Öcal tarafından çeşitli hediyeler verilmesiyle program sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!