Çankırı sokaklarında sanat var

Güncelleme Tarihi:

Çankırı sokaklarında sanat var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 14:09

Çankırı sokaklarında sanat var

Haberin Devamı

Çankırı sokaklarında sanat var

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle sanatı sokağa taşıdı. Mini Sinema yanındaki alanda 'Sokakta Sanat Var!' etkinliği düzenleyen Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi resim, seramik, ebru, yüz boyama, tiyatro, gitar, bağlama, keman atölyelerini sokağa kurarak, Çankırı halkı ile buluşturdu. 
Çankırı’da sanatsal atölye çalışmalarını bu kez sokağa taşıyan belediyenin etkinliğine aileleri ile birlikte katılan çocuklar, resim yaptı, şarkı söyledi, enstrüman çaldı, çamurla şekiller yaptı, keloğlan ve Nasrettin Hoca oldu, ebru sanatı ile buluştu. Eğlenceli ve renkli görüntülere sahne olan etkinliğe katılan çocuklar, sanat ile kendilerini ifade etti. 'Sokakta Sanat Var' etkinliğinde Belediye Başkanı İrfan Dinç de çocuklarla birlikte atölye çalışmalarına katıldı. Eşi Zeynep Perihan Dinç ile katılan Başkan Dinç, sanatsal faaliyetlerde bulunan çocuklara ve onları teşvik eden ailelerine teşekkür etti. 
Başkan Dinç, Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi projesinin Türkiye’de ve Dünyada iddialı bir çocuk projesi olduğunu belirterek, "İlerleyen zamanlarda yavrularımız ile ilgili ortaya çıkartacağımız projeler sizleri hayretlere düşürecek. Masal Müzemiz yıl sonuna bitecek inşallah. Uçak ve Tren kütüphanemizi biliyorsunuz. Gemi kütüphanemizi de tamamlandığında hizmete açacağız, Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın içindeki göl projemiz ile birlikte devam ediyor" dedi.  Çocuklar için çok farklı bir dünya hazırladıklarını da ifade eden Başkan Dinç, şunları söyledi:
"Yavrularımız o dünyadan hiç bir zaman ayrılmak istemeyecekler. Büyüdüklerinde de o dünyanın hayali ile geleceği kurgulayacaklar. Biz geleceği inşa ediyoruz. Bu ülkenin, Müslüman Türk dünyasının geleceğini inşa ediyoruz. Daha farklı etkinliklerle de bu iddiamızın ne kadar güçlü bir iddia olduğunu göreceğiz inşallah. Çankırı’daki çocuklarımızın ayrıcalıklı olmasını istiyoruz. Sadece yetenekleri ile değil tüm donanımları ile bulunduğu her noktaya, her makama, her zamana mühür vuracak noktaya gelmeleri bizim çocuklarımız ile ilgili en büyük hayalimiz. Yavrularımız, hem geleceği inşa edecekler hem de zamanın akışını değiştirecekler. Bunu sevgili velilerimiz ile hep birlikte inşa edeceğiz."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!