Çankırı AFAD güçlendi

Güncelleme Tarihi:

Çankırı AFAD güçlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 15:56

Çankırı AFAD güçlendi

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı),(DHA)- BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, başkanlık binasında düzenlediği törenle her biri 715 bin liraya mal olan, içerisinde 22 parça ekipmanın bulunduğu 115 adet hafif tonaj kentsel kurtarma aracını 81 ilin il Müdürlerine teslim etti. Düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, 80 ilin İl Müdürleri ve Çankırı İl Müdürü Hasan Sait Korkutata katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden yaptığı konuşmada, "AFAD olarak, afetler meydana gelmeden önce önlem almayı amaçlayan, risk yönetimi odaklı bütünleşik bir afet yönetim sistemi için Türkiye'deki gerçekleştirdiğimiz dönüşüme devam ediyoruz. 2016 yılında 81 ilimizin orta tonajlı kentsel arama kurtarma envanterini yeniledik. Şu an icra ettiğimiz programımızda 81 ilimize 115 adet hafif tonaj arama kurtarma araçlarımızı içindeki aletlerle teslim edeceğiz. Sayın Başbakan Yardımcım sizlerin himayelerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın desteklerini çalışmalarımızda fazlasıyla hissediyoruz. Bunun bize sağladığı çalışma azmiyle yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise konuşmasında, "Nerede bize el uzatan bir insan varsa, nerede bir muhtaç varsa, nerede bir zor durumda kalan varsa AFAD mümkün olduğunca orada olacaktır. AFAD birçok kurumun, birçok bakanlığın ayrı ayrı görev alanına giren, ayrı ayrı organizasyon yapmak zorunda kaldığı arama kurtarma acil durum faaliyetlerini bir tek çatı altında toplaması ve esnek bir hareket kabiliyeti kazanmasıyla hem Türkiye'nin yüz akı kuruluşlarından biri hem de dünyanın en önemli kuruluşlarından biri oldu" dedi.

Konuşmaların ardından anahtar teslim törenine geçildi. İlk araç Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak tarafından Çankırı İl Müdürü Hasan Sait Korkutata' ya teslim edildi. Anahtar teslim töreni bitiminde bir süre Çankırı İl Müdürü Hasan Sait Korkutata ile sohbet eden Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak' a , İl Müdürü Çankırı' nın meşhur Kaya Tuzu' ndan yapılmış Türkiye Haritasını hediye etti.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!