Çankaya'da kreşler yeni döneme hazır

Güncelleme Tarihi:

Çankayada kreşler yeni döneme hazır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 16:54

Haberin Devamı

ÇANKAYA Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gündüz bakımevlerinde 10 Eylül’de açılacak gündüz bakımevlerinde ailelerin ihtiyaçlarına cevap vermek için düzenleme çalışmaları yapıldı.
Çankaya ilçesinde yaşayan kadınların çalışma ve sosyal hayatta daha aktif rol alabilmeleri için açılan 8 gündüz bakımevi ve 3 etüt merkezi fiziki şartları iyileştirilerek yeni döneme hazır hale getirildi. Kamu ve özel sektörde çalışan ailelerin çocuklarına piyasa koşullarının altında düşük ücret karşılığı ihtiyaç sahibi ailelere ise ücretsiz hizmet veren Çankaya Belediyesi konusunda uzman 209 personelle çocukları yarına hazırlıyor.

Temmuza kadar hizmet veriyor

Temmuz ayına kadar hizmet veren gündüz bakımevlerinde talebe göre nöbetçi gündüz bakımevi uygulaması da ailelere yardımcı olurken bu sene Maltepe’de bulunan Umut Gündüz Bakımevi nöbetçi gündüz bakımevi olarak hizmet verdi.
 Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Çocuk Bakımevleri Hakkında Yönetmeliğe uygun ve Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Yönetmeliğine bağlı olarak eğitim verilen gündüz bakımevlerinde yaratıcı oyunların yanı sıra çeşitli etkinlikler, çocukların kendilerini ifade etmelerine, sezgi ve becerilerini geliştirmeye katkı sağlayacak dersler de çocuklara veriliyor.
 Yeni dönem öncesi gündüz bakımevlerinde bahçe düzenlemeleri, badanalar, su depolarının bakımı gibi fiziki şartlar iyileştirilirken çocuklar yeni dönemde çocuklar drama, müzik, el sanatları, İngilizce, resim, satranç ve dans eğitimlerini güvenil ortamda alacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!