Çankaya zabıtasından yılbaşı denetimi

Güncelleme Tarihi:

Çankaya zabıtasından yılbaşı denetimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 12:59

Çankaya zabıtasından yılbaşı denetimi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi zabıta ekipleri, yılbaşı öncesi denetimlerini artırdı. Zabıta, kent merkezindeki kuruyemiş, pastane, market gibi işletmelerde denetim uygulayarak halk sağlığı için gerekli önlemler aldı.

2016 yılının son günlerini yaşarken Çankaya Belediyesi Zabıta Ekipleri gıda işletmelerine yönelik denetimlerini artırdı. İlçe genelinde gece-gündüz gıda üretimi ve satışı yapılan işletmelere yönelik denetimlerini sürdüren ekipler, kurallara uymayan işyerlerini de uyardı. Özellikle pastane, kuruyemişçi ve eğlence yerlerinde denetim yapan ekipler, ürünlerin gramajı konusunda da titiz bir çalışma yaptı. Hijyen ve genel temizliğe uyulup uyulmadığını da denetleyen ekipler, yasa ve yönetmeliğe aykırı durum tespitinde idari işlem yaptı.

Nüfus yoğunluğu ve yüksek ticaret hacmi ile Ankara'nın en hareketli bölgesi ve cazibe merkezi olmasının yanı sıra eğlence işletmelerinin de yoğunluk gösterdiği Çankaya'da, gürültü yoğunluğu, sağlıksız koşullarda hazırlanıp seyyar olarak satışa sunulan köfte, kokoreç gibi gıda ürünleri satıcıları ile mücadele de hız kaybetmeden devam ediyor. Çankaya Belediyesi, Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile koordineli olarak seyyar satıcılara karşı operasyon düzenleyerek gıda satışına engel oluyor.

Çankayalıların gece huzuru ve dinlenmesi için gürültü ve emniyet suç noktalarında program dahilinde çalışmalar yürüten Çankaya Belediyesi, vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri de değerlendiriyor. Çankaya Zabıtası, vatandaşların sağlıklı gıda tüketimi ve huzuru için 7/24 görev başında olduklarını, vatandaşların şikayetlerini bildirmek için 444 06 01 ya da 230 75 51 numaralı telefonları arayabilecekleri şeklinde bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!