Çankaya GESK kadınlarda da zirvede

Güncelleme Tarihi:

Çankaya GESK kadınlarda da zirvede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 11:08

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (ÇBGESK) Goalball Kadın Takımı, mücadele ettiği 2. ligde şampiyon olup büyük bir başarıya imza atarak 1. lige yükseldi.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Goalball Kadın Takımı tıpkı erkeklerde olduğu gibi bu sezon 1. ligde rakipleriyle kıyasıya bir mücadele içerisine girecek. Türkiye Görme Engelliler Goalball 1. liginde mücadele eden 10 takımdan birisi olma başarısını gösteren Çankaya Goalball Kadın Takımı bu sonuçla Goalball 1. ligindeki Ankaralı takım sayısını da 3’e çıkarmış oldu. Avusturyalı Hanz Lorenzen ve Alman Sett Renidle tarafından 1946 yılında başlatılan ve savaşta görme yetilerini kaybeden savaş gazilerinin rehabilitasyonuna yardımcı olmak amacıyla o tarihten bu yana dünyanın birçok yerinde oynanan goalball, 3 as ve 3 yedek oyuncudan oluşan takımlar halinde oynanıyor.

OYUNCULARIN HEPSİ ÖĞRENCİ

Karşılıklı üçe üç kişilik iki takım ve zilli top ile oynanan bir görme engelli spor branşı olan goalballde hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Çankaya Belediyesi Goalball Kadın Takımı oyuncularının tümü aynı zamanda eğitimlerine de devam ediyor. Takımın 6 oyuncusundan 4’ü üniversitede okurken 2’si de lise eğitimlerini aksatmadan sürdürüyor. Lise öğrencileri Kahramanmaraş ve Konya’da eğitimlerine devam ederlerken üniversite öğrencilerinden ikisi Konya’da birisi Denizli’de bir diğeri de Ankara Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nda eğitimini sürdürüyor.

BAKMADAN GEÇME!