Çankaya’da Engelli Şenliği düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Çankaya’da Engelli Şenliği düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2007 00:00

Çankaya Belediyesi, Uluslararası Engelliler Vakfı Ve Uluslararası Lions Dernekleri Federasyonu tarafından "Engelliler Şenliği" düzenlendi...

ÇANKAYA Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla Uluslararası Engelliler Vakfı ve Uluslararası Lions Dernekleri Federasyonu Anadolu Yönetim Çevresi işbirliğiyle "Engelliler Şenliği" düzenledi. Çankaya Belediyesi Gösteri Merkezi’ndeki şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından engellilerin hep bir ağızdan coşkuyla söylediği Onuncu Yıl Marşı ile başladı.

GENÇLERE ÖRNEK OLDULAR

Şenliğin açılışında bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz, şunları söyledi: "Belediye olarak engelli yurttaşlarımızın yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için elimizden geleni yapıyor, bu konuda çaba gösteren tüm kuruluşlarla ortaklaşa çalışmalar yürütüyoruz."

dans edİP EĞLENDİLER

Başkan "Engelliler Hizmet Müdürlüğü oluşturduktan sonra Ç’engel Cafe’yi ve Engelliler Spor Kulübünü kurduk" dedi. Engellilere kumanya ve hediyelerin dağıtıldığı şenliğe Ankara’da sahneye çıkan manken Gizem Özdilli de katıldı. Zinica Zenovya Roman, Erdal Şen ve Turgut Karadeniz sevilen pop ve sanat müziği eserlerini izleyenlerle birlikte söyleyip, dans ettiler.

Yenilmeyen takım

NamaĞlup ünvanıyla birinci lige çıkan Çankaya Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ve Avrupa Şampiyonu olan Goal Ball Erkek Türk Milli Takımı oyuncuları takdim edildi. Şenlikte, Çankaya Belediyesi Devinimler Yaşama Sevinci Dans Grubu, Ç’engel Kafe’de çalışan engelli gençlerden oluşan Ç’engel Halk Oyunları Grubu ve Türkiye Körler Vakfı ve Gören Eller Görme Engelliler İlköğretim Okulu Korosu birer gösteri sundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!