Çankaya’da bol kahkahalı günler

Güncelleme Tarihi:

Çankaya’da bol kahkahalı günler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 17:19

Çankaya Belediyesi, Reklam Yaratıcıları Derneği ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle, 7-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Çankaya Mizah Festivali”, Ankaralılar’ı kahkahaya boğacak.

Haberin Devamı

İLKİ geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen Mizah Festivali’nin ikincisi bu yıl Ankara’da, Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. 7 Haziran Perşembe günü karnaval yürüyüşüyle başlayacak ve üç gün sürecek olan festival, stand-up ve tiyatro gösterileri, söyleşiler, atölyeler ve sergilerle Ankaralılar’a mizahın türlü görünümlerini sunacak. Keloğlan’dan Karagöz-Hacivat’a, Nasreddin Hoca’dan Hababam Sınıfı’na, Deli Cevat’tan Hain Evlat Ökkeş’e kadar mizah geleneğini yansıtacak olan festival, “Gülmek gerginlikleri alır, uzaklıkları azaltır, popüler ve yaygındır, fırlamadır, zekâ göstergesidir, çocuksudur, disiplinler arasıdır” diyor.

Etkinlikler sokakta

Etkinliklerin ağırlıklı olarak sokaklarda gerçekleştirileceği festival, Konur Sokak’tan başlayıp Sakarya Caddesi Meydanı’nda sona erecek. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenecek açılış kokteylinde, Sadri Alışık’ın anısına hazırlanan “Sadri Alışık Belgeseli”nin gösterimi yapılarak, filmlerinde söylediği şarkılar dinlenecek. Festivalin açılış gecesi Zeki Kayahan Coşkun’un stand-up gösterisiyle son bulacak.

Haberin Devamı

Dergi standları kurulacak

Festival kapsamında Sakarya Caddesi ve Yüksel Caddesi’nde kurulacak sahnelerde her yaştan ve her daldan mizahçı “komiklikler, şakalar” yapacak. Festivalin düzenleyici ortaklarından Ankara Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra pandomim sanatçıları, sokak oyuncuları, portre karikatürcüleri, meddahlar ve müzisyenler sokaklarda olacak. Leman ve Uykusuz dergilerinin standları ile karikatür sanatçılarının masaları da Ankaralı mizah severleri ağırlayacak.

Yönetmenler ve film ekipleriyle söyleşi
 
“Heberler” ekibi, “Dondurmam Gaymak” ve “Entelköy Efeköy’e Karşı” filmleriyle komedilere imza atan yönetmen Yüksel Aksu, yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun yaptığı “Yangın Var” adlı filmin ekibi ve “Dürüst, tarafsız, ahlaksız haber” sloganıyla bilinen Zaytung ekibi söyleşilerde Anlaralılarla buluşacak.

Caveman de festivalde

Mehmet Esen, Yunus Günçe, Serkan Altuniğne, İlker Gümüşoluk, Serkan Yılmaz, Cem Dinlenmiş ve Mesut Süre’nin stand–up gösterileriyle renklenecek olan festivalde, Mahşer-i Cümbüş grubunun enteraktif tiyatro gösterisi ve Deniz Alnıtemiz, Üner Altay, Deniz Özturhan, Ali Yorgo ve Kaan Sezyum’dan oluşan “Kısmet Şov” da yer alacak. Festival, sahne sanatlarının yanı sıra “Eli mizaha yatkınlar”ı da Ankara’ya getiriyor. Karikatürist Kenan Yarar ile “Caveman” karakterinin yaratıcısı Tayyar Özkan da performanslarıyla festivale konuk oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!