Canik’ten Sağlıklı Yaşam Semineri

Güncelleme Tarihi:

Canik’ten Sağlıklı Yaşam Semineri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2015 16:07

CANİK BELEDİYESİ, DÜZENLEDİĞİ "SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET SEMİNERİ" İLE BAYANLARI BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR.

Canik Belediyesi, düzenlediği "Sağlıklı Beslenme ve Diyet Semineri" ile bayanları bilinçlendirmeye devam ediyor.
Canik Belediyesi 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen seminerde Diyetisyen Meltem Akınç Üney, sağlıklı beslenme konusunda Canikli hanımları bilgilendirdi. Sağlıklı beslenme ve psikolojik danışma gibi konuların anlatıldığı seminer, katılımcıların yoğun ilgisini görürken, seminerde konuşan beslenme ve diyet uzmanı Üney, "İnsan vücudunun büyüme ve gelişmesi, verimli çalışması, dış etkenlere ve hastalıklara karşı dirençli olabilmesi için sağlığın temelini oluşturan yeterli ve dengeli beslenme önemlidir" dedi.
Diyetisyen Meltem Akınç Üney, "Beslenme sağlık açısından çok belirleyicidir. Tek taraflı beslenmemek ve zengin içeriği olan besinler tüketmek önemlidir. Genetik nedenlerle, çevresel faktörlerle veya beslenme alışkanlıklarıyla ilgili olarak kişilerde çeşitli sağlık problemleri meydana gelebilir. Burada dikkat edilmesi gereken kendi başına hareket edilmemesi, aksine uzman kişilerden yardım ve destek alınması gerekmektedir" diye konuştu.
“HALKIMIZIN SAĞLIĞI ÖNEMLİ”
Belediye olarak kültür, eğitim, spor, sanat, yaşam alanları gibi yatırım yapmalarının yanında halkın sağlığının korunması için de çalıştıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, "Halkın sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Her defasında toplum sağlığına vurgu yapıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerle buna katkı sağlıyoruz. Düzenlediğimiz eğitim seminerlerine katılımın yoğun olması da halkımızda sağlıklı yaşam bilincinin oluştuğunu göstermekte. Bizlere bu konuda destek veren ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!