'Çanakkale'den 15 Temmuz'a Kahramanlar Destanı' galası

Güncelleme Tarihi:

Çanakkaleden 15 Temmuza Kahramanlar Destanı galası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 10:29

'Çanakkale'den 15 Temmuz'a Kahramanlar Destanı' galası

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- TÜRKİYE Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'nca düzenlenen 'Çanakkale'den 15 Temmuz'a Kahramanlar Destanı' adlı tiyatro oyunun galası duygusal anlar yaşattı, göz yaşı döktürdü.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu'nda düzenlenen gala gecesine Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, şehit yakınları ve gaziler, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ak Parti Sosyal Politikalardan Sorumli Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık katıldı. Gala öncesinde tiyatro oyuncuları tarafından Çanakkale Savaşı'nı simgeleyen canlı sergi gerçekleştirildi. Tiyatro oyunu salonda duygusal anların yaşanmasına neden olurken, izleyenlerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Böylesine anlamlı bir oyunun gala gecesine davet edilmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kahramankazan'da 15 Temmuz gecesi darbeci hainlere karşı 9 şehit, 92 gazi verildiğin, Kahramankazanlılar olarak Çanakkale ve Kuvayi Milliye ruhlarını yüz yıl sonra yeniden dirilttiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bu oyun, milletimizin kahramanlığını anlatan nadide bir eserdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tarihe altın harflerle geçen bu şanlı ve destansı direnişimiz sonrasında ilçemizin TBMM tarafından, tüm partilerin oy birliği ile 'Kahraman' unvanına layık görüldüğünü sizlere tekrar anımsatmak isterim. Onur ve gururla taşıdığımız bu unvan yalnızca bize değil, Kahramankazan'ın şahsında 81 il ve 957 ilçemize verilmiştir".

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!