Çanakkale'de Ahilik Haftası kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede Ahilik Haftası kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 15:50

Çanakkale'de Ahilik Haftası kutlaması

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'deki Ahilik Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni ve çeşitli etkinliklerle başladı.

Çanakkale'de 18-22 Eylül arasında düzenlenen 22'inci Ahilik Haftası kutlamaları için Cumhuriyet Meydanı'nda tören yapıldı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Muzaffer Özgen, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu ve yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileriyle esnaf ve çok sayıda vatandaş törene katıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ve Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği'nin çelenklerinin sunulmasıyla tören başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, Şehitler Diyarı Çanakkale'de bu yıl Ahilik Haftasının 22'incisini kutladıklarını söyledi. Ahiliğin 10'uncu yüzyılda Anadolu'da başladığını belirten Mustafa Vurucu, sözlerine şöyle devam etti:

"11'nci ve 12'nci yüzyıllarda gelişmiş, 13'ncü yüzyılda da ülke genelinde yaygın bir hale gelmiştir. Ahilik teşkilatı sıradan bir örgütlenme değildir. Sosyal hayatın düzenlenmesinden, iktisadi hayata ve vatan savunmasına kadar millet olmanın tüm özelliklerini içinde bulunduran Türk milletine has sosyal ekonomik bir sistemdir"

Konuşmaların ardından halk oyunları gerçekleştirildi. Yılın Ahisi seçilenlere ödülleri verildi. Katılımcılara pilav ikram edildi. Etkinlikler, Mehteran gösterisiyle sona erdi.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!