Çanakkale SGK'dan borç yapılandırma çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale SGKdan borç yapılandırma çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 14:27

Çanakkale SGK'dan borç yapılandırma çağrısı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Basri Tümsek, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin başvuruların 31 Ekim 2016 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacaklarını yeniden yapılandırıyor. Çanakkale SGK İl Müdürü Basri Tümsek, makamında düzenlediği basın toplantısında 6736 sayılı kanun uyarınca yeniden yapılandırılacak borçlar hakkında bilgi verdi. SGK İl Müdürü Tümsek, 2016 yılı Haziran ayı ve daha önceki aylara ait kesinleşmiş SGK alacaklarının yapılandırılabileceğini söyledi. Yeniden yapılandırmanın haziran ve daha önceki dönemlere ait olan SGK borçlarını ve bunların gecikme cezalarını kapsadığını belirten Tümsek, "Sigorta Primi borçları, İşsizlik Sigortası Primi borçları, Sosyal Güvenlik Destek Primi, Genel Sağlık Sigortası primi, emeklilik keseneği primleri, idari para cezaları yapılandırılacak. Yapılandırmalar peşin yada 6, 9,12 ve 18 peşin taksitle yapılandırılabilecek. 1 ay ödeme yapılacak. 1 ay ödeme yapılmayacak. 6 taksit olduğunda aslında bir yıl ödeyecekler. Son başvuru tarihi 31 Ekim 2016. Peşin ödemelerde biriken bütün faiz borçlarının yarısı tamamıyla af olacak. İdari para cezalarında prim aslının yarısı ve bütün gecikme faizleri af olacak. Genel Sağlık Sigortasında ise 1 Eylül 2016 tarihi ile 2 Ocak 2017 tarihleri arası sigortalılarımızın mutlaka gelir testini yaptırmaları gerekiyor. Gelir testi ne kadar borç tahakkuk ediyorsa ona göre biriken borçlar 12 eşit taksitte gecikme faizi alınmaksızın tamamıyla yapılandırılabilecek" dedi.
Borçların yapılandırılmasının sağlayacağı avantajlar hakkında da bilgi veren Basri Tümsek, "Yapılandırılan borçlara hiçbir teminat alınmıyor. Borçlardan dolayı bütün icra takipleri durduruluyor. Tatbik edilen hacizlere konulu mallar vatandaşlar eğer isterse satılarak borcuna mahsup ediliyor. İhale ve inşaat iş yerleri için işsizlik belgeleri, teminat yazısı gibi yazılar verilebiliyor. Ayrıca en önemli avantajı da ne kadar borcu olursa olsun yapılandırma yaptıysa sigorta teşvik primlerinden yararlanabiliyor. Sanki borcu yokmuş gibi yüzde 5 teşviklerden ve 100 liralık teşviklerden yararlanabiliyor. Yapılandırma yapan Bağ-Kur sigortalıları ile Genel Sağlık Sigortalıları ilk taksitlerini ödemeleri halinde de hemen sağlıktan yararlanabiliyorlar. Onu içinde bir an önce yapılandırma yapmaları gerekiyor" diye konuştu.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!