Çanakkale Müzesi'ne ziyaretçi akını

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Müzesine ziyaretçi akını
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 18:01

Çanakkale Müzesi'ne ziyaretçi akını

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nda, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nde ziyaretçi rekoru kırılarak bir günde 300'e yakın vatandaşa ev sahipliği yapıldı.

Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları'nda kahramanlık destanı yazan mehmetçiğe ve cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, açıldığı günden itibaren 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Şanlı zaferin 102'nci yıldönümünde şehitlik müzesi ziyaretçi rekoru kırdı. 18 Mart günü Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu ziyaret eden kişi sayısı 300'e yaklaştı. Çanakkale Savaşları'nda şehit olan 2 bin 174 Manisalı kahramanın künyeleri plakalara yazılarak anıtın duvarına çakıldı.

Çanakkale'de en fazla şehit veren beşinci ilin Manisa olduğunu hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy , "Tarihimizde Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları çok önemli bir yer tutmaktadır. Kadın, erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden her vatandaşımız geri dönmeyi düşünmeksizin işgal kuvvetleri ile çarpışmak için cepheye giderek cansiperane vatanını savundu. Manisalı 2 bin 174 evladımızın şehadet mertebesine ulaştığı savaş alanında şehit ve gazi olan tüm vatan evlatlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların aziz hatıralarını Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonumuzda yaşatmaktan da büyük bir onur duyuyoruz" diye konuştu.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!