Çanakkale’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 13:19

ÇANAKKALE'DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI.

Çanakkale’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92’nci yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bugün sabah saat 10.00’da korbon boyunda gerçekleştirildi. Törene, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, daire müdürleri, öğrenciler, askerler ve gazilerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, selamlama aracını kullanmadan yürüyerek vatandaşların bayramını kutladı.
Yapılan kutlamanın ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Vali Erkal, cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Çanakkale’nin önemine değindi. Erkal, "Nereden bakarsanız bakın Çanakkale cumhuriyettir, cumhuriyet Çanakkale’dir. Cumhuriyet 1915’ten 1923’e ilmik ilmik örülmüş bir destandır. Onun için Çanakkale’de cumhuriyeti kutlamak tarifsizdir. Çanakkale, cumhuriyetin önsözü, sonsözü ve bizahati özüdür" dedi.
Konuşmaların ardından bazı öğrenciler şiirler okurken, öğrencilerden oluşan bir koro da şarkılar söyledi. Çanakkale Halk Merkezi gösteri ekibi ise Ege yöresine ait türkülerle gösteri yaptı.
Tören, asker ve gazi ve öğrencilerden oluşan kortejin geçişiyle sona erdi. Öğrenciler, sivil ve askerî erkânla diğer vatandaşların katıldığı kutlamalar, Çanakkale Boğazı’ndaki gösteriyle devam etti. Sahil Güvenlik botları, deniz polisi ve Kıyı Emniyetine Müdürlüğüne bağlı römorkörler gösteri yaptı. Protokol ve halk gösteriyi büyük bir ilgi ile izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!