Can dostlarını katlettiler

Güncelleme Tarihi:

Can dostlarını katlettiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 01:00

Ankara’da gönüllü hayvanseverlerin desteğiyle kurulan ‘Patiliköy’ isimli hayvan barınağı, kimliği belirsiz kişilerce benzin dökülerek yakılmaya çalışıldı. Alevlerin arasından kurtulamayan iki köpeğin yanarak can verdiği olayın ardından emniyet soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Yukarı İmrahor Mahallesi’nin kırsal bölgelerinde 500 sokak köpeğine ev sahipliği yapan ‘Patiliköy’ isimli hayvan barınağı kimliği belirsiz kişiler tarafından benzin dökülerek ateşe verildi. Önceki gece yaşanan olayda alevler arasından kurtulamayan iki köpek yanarak can verdi. Olayın ardından barınağa akın eden hayvanseverler yangından zarar gören alanları tamir ederek yaşananlara büyük tepki gösterdi. Patiliköy’ün kurucusu Volkan Koç “Nasıl insan öldüren kişiler en ağır cezayı alıyorsa, bu katliamı gerçekleştiren kişiler de cezalandırılmalı” dedi. Emniyetin yaşanan olayın ardından soruşturma başlattığını belirten Koç şunları söyledi:

Can dostlarını katlettiler

Haberin Devamı

EN AĞIR CEZAYI ALMALILAR

“Bu olayın cinayetten bir farkı yok. Tamamen buradaki çaresiz sokaktan kurtulan hayvanları öldürmeyi amaçlamışlar. Bu canlı katliamını yapan kişilerinen ağır cezayı almasını istiyoruz. Nasıl masum insanları öldüren caniler terörist olarak adlediliyorsa bunlarda aynı şekilde cezalandırılmalı.

Can dostlarını katlettiler

SOKAĞA GERİ KAÇTILAR

Sokaktaki hayvanların bir ev sahibi olması için çaba verdik, hayvanseverlerin desteğiyle bu barınağı kurduk. Yaşanan olaydan sonra çoğu korkudan kaçtı ve şehrin sokakların döndü. Burası sokakları yuvasız hayvanlarla dolu olan Ankara için de kurtarıcı bir noktaydı.”
Sosyal medya üzerinden harekete geçen hayvanseverler Patiliköy’e ihtiyaçları doğrultusunda bağış yapılması için özel bir kampanya başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!