Çamlıyayla iğne oyalarına renkli festival

Güncelleme Tarihi:

Çamlıyayla iğne oyalarına renkli festival
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 15:06

Çamlıyayla iğne oyalarına renkli festival

Haberin Devamı

MERSİN'in Çamlıyayla İlçesi'nde düzenlenen 2’nci İğne Oyası Festivali büyük ilgi gördü.
Kortej yürüyüşü ile başlayan festivale, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çamlıyayla Kaymakamı Abdurrahman Çiftçi, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, AK Parti Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, CHP milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çamak, MHP Milletvekili Baki Şimşek, İl Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlçe merkezindeki yürüyüş çarşı girişinde açılan iğne oyası stantlarının incelenmesiyle tamamlandı. Festivalin açılışında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kabahasanoğlu, önemli kültürel zenginliklerinden biri olan iğne oyasını bu tür festivallerle yeniden gündeme getirilmesine katkı sağladıklarını söyledi.
Belediye Başkanı Tepebağlı ise, iğne oyasının Çamlıyayla ile özleşen el emeği göz nuru bir ürün olduğunu belirterek, "Namrun ya da Çamlıyayla denildiği zaman akla ilk gelen şey iğne oyasıdır. İğne oyasının hem Türkiye'de, hem de tüm dünyaya duyurulması yönünde çok sayıda etkinliğe katılıp, çalışmalar yaptık. El emeği göz nuru iğne oyalarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
Kaymakamı Çiftçi, iğne oyasının geçmişten geleceğe taşınan çok önemli bir geleneksel el sanatı olduğunu vurguladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz "İğne oyası öz kültürümüzdür. Kültürümüze ve öz değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi bölmek isteyen hainlerin gayreti boşa çıkacaktır" diye konuştu
Festival kapsamında düzenlenen iğne oyası yarışmasında Fatma Tepebağlı’nın ürünü 1’nci, Mislina Özdemir’in ürünü 2’nci, Adalet Tepebağlı’nın eseri ise 3’ncü oldu. Canan Gür ve Nagihan Tepebağ’ın eserleri ise mansiyon ödülüne layık görüldü.
Yarışmada dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Konuşmalardan sonra düzenlenen defilede, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü’nün, iğne oyaları, Osmanlı ve Yörük temalarının işlendiği 30 kıyafeti 10 öğrenci tarafından sunuldu.

Tolunay DUMAN/ÇAMLIYAYLA(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!