Camiler ve Din Görevlileri Haftası Nevşehir'de kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Nevşehirde  kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 14:37

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Nevşehir'de kutlandı

Haberin Devamı

Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA)-CAMİLER ve Din Görevlileri  Haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlik, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kentte görev yapan din görevlilerinin katıldığı etkinlik , İstiklal Marşının söylenmesi ve daha sonra Fatih Camii İmam Hatibi Mustafa Toprak’ın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Yakup Öztürk,  camilerin ve din görevlilerinin taşıdığı önemin topluma aktarılması ve fonksiyonlarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Camiler ve Din Görevlileri Haftasının hayırlı, bereketli ve feyzli geçmesi temennisinde bulundu. Öztürk, Beytullah’ın şubeleri olarak da nitelendirilen camilerin,  İslam Medeniyetinin oluşmasında temel bir güç olduğuna  dikkat çekti. Toplumun kalbi olarak değerlendirilen camilerin  hayatın olmazsa olmazları olarak niteleyen Öztürk ‘ Camiler, toplumun can damarıdır. Hz. Adem Peygamber ilk olarak Kabe’nin temelini atmış, Haziret-i İbrahim Kabeyi inşaa etmiş ve sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa(S.A.V.) Medine’ye hicretinde ilk olarak bir cami yapmıştır.İşte tüm bunlar caminin İslam’da ne denli önemli olduğunun temelinde yatan ana değeridir.” dedi.

Şehir’de görev yapan din görevlilerinin yanı sıra çok sayıda davetli topluluğunun da katıldığı etkinlikte daha sonra Hacıbektaş Veli  Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hasan Yavuzer ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ konulu bir konferans verdi.

Doç.Dr. Yavuzer yaklaşık 45 dakikalık konferansında,  camilerin ve din görevlilerinin toplum hayatında taşıdığı değere işaret etti. Doç. Dr. Yavuzer, tanışma, kaynaşma ,yardımlaşma, dayanışma ve kucaklaşma merkezi olarak da İslam Medeniyetinde ciddi bir misyon üstlenen camilerin  aynı zamanda bir eğitim merkezi rolü oynadığını kaydetti.

Konferansın sonunda Belediye Başkanı Hasan Ünver, Üniversitenin  Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Doçent Doktor Hasan Yavuzer’e teşekkür plaketi takdim etti.

 

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!