Cameron'dan bakanlara şok tehdit

Güncelleme Tarihi:

Camerondan bakanlara şok tehdit
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 12:39

İngiltere başbakanı David Cameron, ülkesinin AB üyeliğini referanduma götürme hazırlıkları yaparken tüm bakanlara “İngiltere’nin AB’de kalması yönünde kampanya yapmaları gerektiğini” ve eğer bunun tersini yapmakta ısrar ederlerse “görevlerinden istifa etmeleri gerekeceğini” duyurdu.

Haberin Devamı

Bavyera’daki G7 zirvesinde konu ile ilgili soruları yanıtlayan Cameron “Tüm bakanlar seçimlerden önce Muhafazakar Parti manifestosunda ortaya konan programa imza attı ve bu duruşu korumakla yükümlü” dedi.

Şu anda İngiltere hükümetinde görev yapan en az beş bakanın referandum öncesinde ülkenin AB’den ayrılması için kampanya yapmayı planladığı düşünülüyor. Bu isimler arasında Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Adalet Bakanı Michael Gove ve Mayıs ayındaki seçimlerde meclise girdikten sonra hükümette de rol alan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson da bulunuyor.

EU karşıtı bakanların Cameron’ın tüm hükümet üyelerini referandum öncesinde istedikleri görüşü belirtebilmeleri için özgür bırakmasını istediği belirtiliyor.

KAMPANYA BÜTÇESİNİ DE ARTIRDI

David Cameron bakanlarına “Ülkenin AB’de kalması için çalışma” emri vermenin yanı sıra hükümetin referandum öncesinde yürüteceği kampanya çalışmaları için kullanabileceği bütçeyi de %40 oranında artırdı. Bu hamle Başbakan’ın referanduma gitme sözünü tutmasına rağmen ülkenin AB’den çıkma kararı alma olasılığını ortadan kaldırmak istemesine bağlandı.

Bu arada ABD Başkanı Barack Obama da İngiltere’nin AB’de kalmasını istediğini açıkladı.

Cameron ile bir araya geldiği zirvede konuşan başkan “Dünyada bir çok konuda İngiltere’den daha yakın bir müttefikimiz yok. İngiltere’nin AB’de kalmasının en değerli yanlarından biri bu üyeliğin İngiltere’ye bir çok global problem konusunda liderlik etme ve güç sahibi olma şansı tanıması. Biz bu nedenle İngiltere’nin AB üyesi olarak kalmasını istiyor bu üyeliğin sadece Avrupa için değil dünya için pozitif bir etkisi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!