Cameron o şarkıyı neden mırıldandı

Güncelleme Tarihi:

Cameron o şarkıyı neden mırıldandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 12:37

İngiltere Başbakanı David Cameron koltuğunu çarşamba günü Theresa May’e bırakacakğını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Başbakanlık Konutu’na yönelen Cameron’ın açık kalan mikrofondan şarkı mırıldandığı duyuldu.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’de iki kadın adayın yarıştığı başbakanlık koltuğu için Enerji Bakanı Andrea Leadsom’ın çekileceğini açıklamasının ardından, İçişleri Bakanı Theresa May’in ülkenin yeni başbakanı olacağı kesinleşti. Bu gelişmenin ardından Başbakan David Cameron, çarşamba günü başbakanlık görevini bırakacağını açıkladı. Çarşamba günü düzenlenecek son kabine toplantısına başkanlık edeceğini belirten Cameron, konuşmasını tamamlamasının ardından yaka mikrofonundan şarkı mırıldandığı duyuldu. Ancak başbakanın şarkıyı mutluluğundan mı yoksa üzüntüsünden mi söylediği merak konusu oldu.

‘EKİME KADAR’ DEMİŞTİ
Birleşik Krallık’ta 23 Haziran’da yapılan referandumda Avrupa Birliği’nden ayrılma sonucunun çıkmasından sonra ülkesinin AB’de kalması için kampanya yürüten Muhafazakar Parti lideri ve Başbakan David Cameron ekim ayında düzenlenecek parti kongresinde görevinden ayrılacağını açıklamıştı.
Referandum sonrası eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın yeni liderlik için aday olacağına kesin gözle bakılmış ancak Muhafazakar Partili ve İngiltere’nin AB’den ayrılması yönünde kampanya yürüten Johnson, sürpriz bir kararla liderlik yarışından çekildiğini açıklamıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!