Çambayırı Caddesi’nde kontrolsüz tehlike

Güncelleme Tarihi:

Çambayırı Caddesi’nde kontrolsüz tehlike
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 16:04

Etimesgut Bağlıca’da geçtiğimiz ay kullanıma açılan Çambayırı Caddesi’nin diğer caddeler ile dik kesiştiği noktalarda çok sayıda kaza yaşanıyor. Kesişim noktalarına trafik ışığı ya da kasis ile önlem alınması için Mavi Masa’ya başvuran bölge sakinleri, “Gerek yok” yanıtı aldıklarını söylüyor.

Haberin Devamı

Etimesgut Bağlıca Mahallesi sakinleri, Çambayırı Caddesi’nde yaşanan trafik kazalarına karşı önlem alınmasını istiyor. Mahallelinin verdiği bilgilere göre, Bağlıca Bulvarı ile Zirve Caddesi arasında araç akışını sağlayan yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki Çambayırı Caddesi geçtiğimiz ay asfaltlandı. İki gidiş ve iki geliş olmak üzere dört şerit şeklinde oluşturulan caddenin refüj kısmına New Jersey tipi beton bariyerler yerleştirilerek çizgi çalışması yapıldı. Bağlıca’dan Batı Çevre Yolu’na çıkış yapmak isteyen sürücülerin yolunu kısaltan Çambayırı Caddesi’nin kullanıma açılmasından memnun olduklarını ancak kontrolsüz kavşaklar nedeniyle bölgede yaşanan kaza sayısının ciddi şekilde artış gösterdiğini belirten mahalle sakinleri, Mavi Masa’ya yaptıkları başvurunun sonuçsuz kaldığını söyledi. Kazaların Çambayırı ile İşturkuaz caddelerinin kesişim noktasında yoğunlaştığını belirten Buğra Günay şunları söyledi:

Haberin Devamı

BÜYÜK KAZALAR YAŞANIYOR

“Bağlıca’nın nüfusu yükselen binalar ve yeni taşınan insanlarla her geçen gün artıyor. Bölgede toplu taşıma yetersiz olduğu için burada yaşayanların çoğu özel araçları ile seyahat ediyor. Bunlara bağlı olarak mahalle içerisinde yoğun bir araç trafiği var. Çambayırı Caddesi yakın zamana kadar haritada gözüken fakat büyük kısmı açılmamış bir caddeydi. Sadece bazı yerlerinde asfaltlı bölümler vardı. Büyükşehir ekipleri, yaz sonunda gelip yaklaşık 4 kilometrelik caddenin tümünü asfaltlayarak kullanıma açtı. O günden sonra diğer caddelerle kesişim noktalarında kazalar yaşanmaya başladı. En büyük sorun da İşturkuaz Caddesi kesişimnde. İki yoğun caddenin buluştuğu noktada hiçbir önlem yok. Dikkatsiz sürücüler, yüksek hızlarda kaza yapıyor. Araçların ters döndüğü, sürücülerin ve yolcuların otomobillerin içinde sıkıştığı büyük kazalara tanık oluyoruz.

BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI

Büyükşehir Belediyesi Mavi Masa’ya bu nokta için trafik ışığı ya da kasisle önlem alınması talebinde bulunduk. Fakat biz gelen yanıt, ‘Trafik ışığı veya kasis yapılması gerekliliği yoktur’ şeklinde oldu. Caddenin tüm kesişim noktalarında tedbir alınması gerekiyor. Yoksa burada daha vahim kazalar yaşanacak. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bölgeyi inceleyip bir an önce gerekli önlemleri almasını bekliyoruz.”

Haberin Devamı

ÇAMBAYIRI’NDA 5 KÖR NOKTA

Bağlıca sakinlerinin sıkça kullandığı Çambayırı Caddesi’ne Bağlıca Bulvarı’nı kullanarak bağlanan bir sürücü, yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki güzergahta Doğankent, Ufuk, İşturkuaz, Yücel ve Belpınarı caddelerinin kesişim noktalarından geçiyor. Beş farklı caddenin Çambayırı Caddesi ile kesiştiği bu kavşaklarda herhangi bir önlem yer almıyor. Bazı kesişim bölgelerinin dört bir yanından yükselen site duvarları da bu kavşakları kör nokta haline getiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!