Çaldığı 8 enstrüman ile müzik aşkını gençlere aşılıyor

Güncelleme Tarihi:

Çaldığı 8 enstrüman ile müzik aşkını gençlere aşılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 09:53

Çaldığı 8 enstrüman ile müzik aşkını gençlere aşılıyor

Haberin Devamı

MERSİN’in merkez Mezitli İlçesi'nde yaşayan 49 yaşındaki Mustafa Bulut, çaldığı 8 enstrüman ile müzik aşkını gençlere ve çevresine aşılıyor. 
Müzikle 10 yaşındayken tanışan 4 çocuk babası Mustafa Bulut, ud, tambur, bağlama, ney, kaval, flüt, keman ve gitarı büyük bir ustalıkla çalıyor. Sesiyle de herkesi kendisine hayran bırakan Bulut, haftanın 3 günü sahne alıyor. Yaşadığı evin bir odasını müzik aletleriyle dolduran sanatçının kendine ait bir çok bestesi de bulunuyor. Karayolları 5'nci Bölge Müdürlüğü'nde verilen Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği kursu çalışmalarını da yürüten Bulut, çocuklarına da müzik sevgisini aşılıyor.
Herkese bir müzik enstrümanı çalmayı tavsiye eden Bulut, ''Kültür ve uygarlığımızın temel taşlarından olan Türk müziğimizi, aslına uygun ve doğru olarak icra etmek, koruyup geliştirmek, toplumumuza sevdirmek amacıyla çalışmalarıma başladım. Müzik aleti çalmak bambaşka bir dünyaya açılan bir kapı. Sazımı elime alıp çalmaya başladığımda şarkının bitişiyle uyanıyorum adeta. Ufkunuzu genişletecek ve zihninizi rahatlatacak bir aktivite olarak bir enstrüman çalmayı deneyin. Herkesin hoşuna gidecek ve çalabileceğini bir enstrüman illa ki vardır'' dedi.

Gülhan DEMİRCİ/ MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!