Çakacak: “Seçim Güvenliği İçin Her Türlü Önlemi Alacağız”

Güncelleme Tarihi:

Çakacak: “Seçim Güvenliği İçin Her Türlü Önlemi Alacağız”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 09:50

MERSİN VALİSİ ÖZDEMİR ÇAKACAK BAŞKANLIĞINDA, 1 KASIM 2015 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 1 Kasım seçimlerinin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi için her türlü önlemin alınacağını belirterek, “Amacımız, vatandaşın hür iradesinin sandığa yansıtılmasıdır” dedi.
1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili Seçim Güvenliği Toplantısı Vali Çakacak başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer ile Ömer Eru, ilçe kaymakamları, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı SG Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve güvenlik teşkilatı mensupları katıldı.
Vali Çakacak, toplantıda yaptığı konuşmada, Anayasanın 79. maddesi gereğince seçimlerin düzen içerisinde gerçekleştirilmesi görevinin Yüksek Seçim Kurulu’na verildiğini anımsattı. Yüksek Seçim Kurulu’nun, bu görevini il ve ilçe seçim kurulları marifetiyle ilgili mevzuat çerçevesinde yerine getirdiğine işaret eden Çakacak, “Diğer taraftan biz idarecilere düşen görev, seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde yapılması, kamu güvenliğinin ve huzurun sağlanması, kanuna aykırı işlemlerin önlenmesi, vatandaşın hür iradesinin sandığa yansıtılması konusunda her türlü tedbirin alınmasıdır. İl merkezinde Valiliğimiz, ilçelerde de kaymakamlıklarımızca en ince ayrıntıyı bile atlamadan üzerimize düşen görevi yerine getirecek, seçim ortamının huzur ve güven içerisinde yaşanması için her türlü tedbiri alacağız. Amacımız, vatandaşın hür iradesinin sandığa yansıtılmasıdır. 1 Kasım’da gerçekleşecek olan seçimin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
Toplantıda katılımcılara, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından seçim güvenliği ve alınacak önlemlere ilişkin bir sunum yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!