Çağatay’ın ölümü cezasız kaldı

Güncelleme Tarihi:

Çağatay’ın ölümü cezasız kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2011 00:00

Sürücüsü ve plakası meçhul bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren lisanslı bisiklet sürücüsü Çağatay Avşar’ın katili, eşi Pınar Avşar’ın “Yalvarıyorum” diye haykırmasına rağmen 13 aydır bulunamadı.

Haberin Devamı

BAŞKENT Ankara’da, geçtiğimiz yıl 17 Haziran günü sabah saatlerinde antrenman yaparken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden lisanslı bisiklet sürücüsü Çağatay Avşar’ın katili halen bulunamadı.  Katilin ortaya çıkarılabilmesi için “Yalvarıyorum” diye seslenen ve her türlü çabayı harcayan Çağatay Avşar’ın eşi 32 yaşındaki Öğretim Görevlisi Pınar Avşar, aradan geçen 13 aya rağmen herhangi bir sonuca ulaşamadıklarını, katilin belki de Başkent sokaklarında elini kolunu sallayarak gezdiğini söyledi.  Yaşanan acı olayın aslında bir “ibret” konusu olduğunu ifade eden Pınar Avşar, “Araştıracak delil olmadığı için aradan 13 ay geçmesine rağmen bir sonuç çıkmadı. O anki teknoloji kazayı aydınlatmaya yetmedi. Suçlu cezasız kalmamalıydı ancak araç sayısı her geçen gün artan ve insanları içine hapseden Başkent trafiğine, bu kayıp malesef ibret olmadı” dedi.
Olayla ilgili soruşturmanın halen devam ettiğini anlatan Avşar, “kırmızı” renk olarak bildirilen araç eşkaliyle ilgili sigorta şirketlerinden kendilerini sevindirevek bir haber alamadıklarını, Telekomünikasyon’dan cep telefonu sinyali için ise olumsuz yanıt geldiğini kaydetti. 
Bisiklete saygı yollara levha
Çağatay Avşar’ı henüz 40 yaşında trafik canavarına teslim eden Pınar Avşar, şu günlerde trafikte bisikletin de var olduğunu göstermek ve bisikletliye olan saygıyı artırabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Konu hakkında öncelikle toplumun eğitilmesi gerektiğine dikkat çeken Avşar, “Birçok insanın Avrupa’yı görmemesinden faydalanarak Ankara için, ‘Avrupa şehriyiz’ diyorlar. Ankara’da çok sayıda insan bisiklete biniyor. Bununla birlikte trafikteki araç sayısı ise her geçen gün artıyor. En azından bisiklet kullanımının uygun ve yoğun olduğu bölgelere yol levhaları konulabilir. Bursa, Antalya gibi şehirlerde var olan bu uygulamadan Başkent Ankara’nın yoksun olması üzerinde düşünülmesi gereken bir durum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Karanfillerle ANILDI

ÇEVRE yolu üzerinden antrenman yaparken yaşamını yitiren Çağatay Avşar, ölümünün birinci yılında kazanın yaşandığı noktada eşi Pınar Avşar ve sevenleri tarafından anıldı. Bisikletleriyle birlikte olay yerine giden yaklaşık 20 kişilik grup, karanfil bırakarak Çağatay için dua etti. Ayrıca Başkent Ankara’da her ayın son pazar günü Kızılay Güvenpark önünde bir araya gelen bisikletseverler, Haziran ayı için düzenledikleri “Critical Mass” organizasyonunda bisikletlerine siyak kurdele takarak Çağatay Avşar’ın ölümüne neden olan olayı protesto etti.

Vurup kaçtı

Haberin Devamı

GÖLBAŞI Çevreyolu Çetin İşletmeleri Şantiyesi’nin bulunduğu bölgenin Sincan yönünde, 17 Haziran günü sabah 06.55’te antrenman amaçlı bisiklet süren Çağatay Avşar’a, plakası tespit edilemeyen bir araç çarpmıştı. Kazaya neden olan sürücü aracıyla olay yerinden kaçmış, Çağatay Avşar, yoldan geçen sürücüler tarafından fark edilmişti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin haber vermesiyle kaza yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalelere rağmen Avşar kurtarılamamıştı. Olayın ardından polis ekipleri, plakası belirlenemeyen aracın bulunması için geniş çaplı soruşturma başlatmıştı. Aradan geçen 13 aya rağmen katil bulunamadı. Soruşturma ise devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!