Çadırlı Köyü'nde 23 Nisan kutlaması sosyal medyayı salladı

Güncelleme Tarihi:

Çadırlı Köyünde 23 Nisan kutlaması sosyal medyayı salladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 13:49

Çadırlı Köyü'nde 23 Nisan kutlaması sosyal medyayı salladı

Haberin Devamı

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, (DHA) - MARDİN'in Derik İlçesi'ne bağlı Çadırlı Köyü'nde coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çekilen görüntüler, sosyal medyada izleme rekorları kırıyor.
Görüntülerde köy okulu önünde 7'den 70'e herkes toplanırken, coşkuyu birlikte yaşıyor. Bayraklarla süslenen okul bahçesinde aralarında şalvarlı görüntüsü ile köy muhtarı ve okul müdiresinin de bulunduğu kadın- erkek köy halkı, gençler ve öğretmenler Türkçe, Kürtçe ve Arapça müzik eşliğinde birlikte halay çekiyor. Köy düğünlerini aratmayan kutlamada Okul müdürü Hülya Ulus ve köy muhtarı Ali Çadır'ın karşılıklı oyunu ise büyük alkış alıyor.
Dans gösterisi sunun öğrencilerin, yöresel çuval yarışı, yoğurt içinde para bulma oyunları eğlenceyi doruğa çıkarıyor.
KÖYLÜLER BAYRAMI İPLE ÇEKİYOR
Derik İlçesi'ne bağlı ve Suriye sınırına 5 kilometre uzaklıkta olan Çadırlı Köyü'nde 4 yıldır görev yapan Okul Müdür Vekili Hülya Ulus, bir düğün havasında geçen kutlamaları köylülerin iple çektiğini belirterek, çocuklara armağan edilen bir bayrama büyüklerin de katılımını sağlamaktan dolayı mutlu olduğunu  anlattı. Hülya Ulus, şunları söyledi:
"Bizden önceki idareciler bu etkinliği düzenliyordu. Biz de onlardan devraldık. Köy sakinleri bu tür etkinlikleri çok seviyor ve katılıyor. Ben 4 yıldır buradayım. Doğu görevim bitmiş olmasına karşın, okulumu ve köyümü sevdiğim için buradan ayrılmak istemiyorum. Aslında 23 Nisan Bayramı bir çocuk bayramı olarak biliniyor ama burada köy sakinleri de bu bayramda çocuklarıyla birlikte eğlendiği için bize katılıyor. Bizler de bayramımıza köy sakinleri ve halkın katılımını sağladığımız için mutluyuz." 
Çadırlı Köyü'nün 40 yıllık muhtarı olan Ali Çakıl,  "Her yıl 23 Nisan Bayramı'nı köy halkı olarak çocuklarımızla birlikte kutlarız. Bu artık bizim için geleneksel hale gelmiş. Köy sakinleri sabah erken saatte bayramlık elbiselerini giyer, okul bahçesinin yolunu tutar. Önce çocuklarımızın hazırladığı oyunları izleriz, ardından da resmi kutlamaların ardından alana kurulan ses sisteminden çalınan yöresel müziklerle köy sakinleri ile birlikte yöresel oyunlar oynar, halaylar çekeriz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!