Büyükşehir'den Liselilere eğitim desteği

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden Liselilere eğitim desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 12:10

Büyükşehir'den Liselilere eğitim desteği

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentteki 9 bin 67 öğrenciye YGS öncesi profesyonel eğitimciler tarafından hazırlanan soru bankası seti dağıttı.
Bilginin önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, içinde bulunduğumuz çağın bilginin, bilgi üretmenin, sorgulamanın, araştırmanın en büyük değer olarak öne çıktığı bir çağ olduğunu hatırlattı. Böyle bir çağda, bilgiyi depolayan değil, karmaşık bilgiler içerisinden gerekeni seçen, parçaları bir araya getiren, bilgiyi üreten ve kullanan, bilgi ve iletişim teknolojilerini aktif olarak kullanabilen, girişimci ve yenilikçi yönü gelişmiş bireylere ihtiyaç olduğuna işaret eden Mehmet Sekmen şunları söyledi:
"Bizler, değerli gençlerimize daha iyi bir gelecek temin edebilmek için her adımımızı bu şuurla attık. Belediye bütçemizin önemli bölümünü eğitime ayırdık. Eğitimde fırsat eşitliği ve kaliteyi sağlamak üzere başlattığımız eğitim seferberliğini; okul onarımları, ücretsiz kitap uygulaması, okuma atölyeleri, gençlik merkezleri ve ücretsiz internet erişimi gibi sayısız hizmet modeli ile gün be gün arttırarak sürdürmekteyiz. Hiç bir ayrım gözetmeksizin, şehrimizde YGS'ye girecek olan 9 bin 67 öğrencimize,  alanlarına göre (sözel, eşit ağırlık ve sayısal ) kitap setleri hazırlandı ve  20 ilçemizin tamamında lise son sınıf öğrencilerimize teslim edilecek. İnanıyorum ki, son bir aylık süre zarfında bu soru bankalarını çözmek suretiyle öğrencilerimiz, daha başarılı olacaklar ve nihayetinde şehrimizden daha fazla öğrencimizi üniversiteye yerleştirmiş olacağız."
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!