Büyükşehir’den Gaziantep Arena inşasına destek

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’den Gaziantep Arena inşasına destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 15:45

Büyükşehir’den Gaziantep Arena inşasına destek

Haberin Devamı

 

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) hızlı inşaat çalışmalarıyla kısa sürede tamamlanan Gaziantep’in yeni stadyumunun yapımında alt ve üst yapı desteği verdi.

Spor Toto Süper Lig ve TFF 1'inci Lig'de temsilcileri bulunan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli spor kenti Gaziantep'e yeni ve modern bir tesis kazandırmak için 3,5 yıl önce harekete geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı, stadı tamamladı ve maçların oynanabilmesi için de gerekli izinleri verdi. Merkez Şehitkamil ilçesi Beylerbeyi Mahallesi'nde inşa edilen ve 33 bin seyirci kapasitesi olan stadyum, tam anlamıyla hazır hale getirildi. Ligin 17'inci haftasında Antalyaspor ile Gaziantepspor arasında oynanacak maçla kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yapımında yoğun çaba gösterdiği ve 'Gaziantep Arena' adını verilen stadyuma Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 metre genişliğinde, 700 metre uzunluğunda imar yolu açılarak, 3 bin 686,95 ton sıcak asfalt serimi yapıldı. Ayrıca, çevre düzenlemeleri kapsamında yapılan kaldırımlar, refüjler ve çevre aydınlatma çalışmaları da tamamlandı. Öte yandan stadyumun çevresine 13 bin 500 metrekare çimlendirme ve peyzaj çalışması yapıldı. Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor ile 15 Ocak Pazar günü saat 16.00’da oynanacak maç için tribünde olup takımına destek vermek isteyen taraftarlar için maç günü saat 13.00'dan itibaren İstasyon Meydanı'ndan Gaziantep Arena'ya ücretsiz ulaşım hizmeti verecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!