Büyükşehirden çevre yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden çevre yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 12:08

Büyükşehirden çevre yatırımı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ilçelerdeki katı atıkların taşınması için 4 çekici ve 8 semi treyler aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çevreye duyarlı bir belediye olarak yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Başkan Çelik, yeni alınan 4 çekici ve 8 semi treylerle araç filosunu güçlendirdiklerini belirtti. Çevreye yatırım yapmaya devam ettiklerini ifade eden Çelik, "İlçelerimizdeki tüm katı atıkların toplanması işi daha önce ilçe bazında yapılıyordu. Bütünşehir olarak bilinen Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra şehirdeki tüm çöplerin depolanması işi Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Bu nedenle 4 çekici, 8 semi treyler alarak filomuzu güçlendirdik. Develi, Pınarbaşı, Yeşlihisar ve Bünyan'a çöp transfer istasyonu kuruyoruz. Semi treylerle o bölgede biriken çöplerin tamamını Molu'daki katı atık depolama tesisine götüreceğiz. İlçelerdeki depolama merkezleri hariç sadece aldığımız bu araçların toplam bedeli 3 milyon TL'yi buluyor. Çevreye duyarlı bir belediye olarak bundan sonra da çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettireceğiz" dedi.

YERLİ ÜRETİME DESTEK TEŞEKKÜRÜ



Ford Trucks Bayi Metin Taşıt Araçları San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Köseoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 100 yerli yapım çekici ve semi treylerleri kullanması ve yerli üretime verdiği destek nedeniyle Ford Trucks üst yönetiminin teşekkür plaketini Başkan Çelik'e takdim etti. 

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!