Büyükşehir'de memurlar toplu sözleşme imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirde memurlar toplu sözleşme imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 15:41

Büyükşehir'de memurlar toplu sözleşme imzaladı

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 6 bin memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yetkili sendika Tüm Yerel-Sen ile belediye yönetimini imzaladığı sözleşmeyle memurların maaşlarına ek olarak her ay aldıkları sosyal denge tazminatının tavan ücretten ödenmesinde anlaşıldı. Buna göre sosyal denge tazminatı 885 TL'den 912 TL'ye çıkarıldı. Yemekhane kurulmasında anlaşmaya varıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen İzmir 1 No'lu Şube arasına 6 bin belediye memurunu ilgilendiren 23 maddelik toplu iş sözlemesi imzalandı. Toplu sözleşmenin imza törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı, İZSU Genel Müdürü Fügen Selvitopu, ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek, Tüm Yerel-Sen adına Genel Sekreter Arap Mucur ve 1. No'lu Şube Başkanı Bilal Altıner ile diğer sendika yöneticileri katıldı. Bir yılı kapsayan sözleşmede, çalışanların rapor hakkı 17’den 21’e çıkarıldı. Tüm Yerel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bilal Altıner; ESHOT ve İtfaiye Daire Başkanlığı’nda yemek yardımının başladığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZSU’da çalışan memurlar ve sözleşmeli personelin yararlanacağı yemek yardımının ise önümüzdeki aylarda başlayacağını söyledi. Altıner, işverenin merkezde çalışan personel için Konak’taki Etçiler Pasajı’nda bulunan belediyeye ait birimleri yemekhane olarak kullanacağını, buraların boşaltılması için gerekli yazışmaların yapıldığını belirtti. Kreş ve ulaşım konusunda mücadelelerinin ise devam edeceğini dile getiren Altıner, ulaşım hakkı ile ilgili hem yerel de hem de İçişleri Bakanlığı düzeyinde görüşmelerinün sürdüğünü söyledi.
Sözleşme kapsamında memurların maaşlarına ek olarak aldıkları sosyal denge tazminatı 885 TL'den 912 TL'ye çıktı. Yemek yardımı da yapılacak. Çalışan anneler için, belediye hizmet binalarında emzirme odaları tahsis edilecek. Hiçbir sendikaya üye olmayanlardan yüzde 1 oranında sözleşme aidatı alınarak bu aidatların sendikanın kasasına girmeden kız çocuklarının okutulması gibi sosyal işlerde kullanılması sağlanacak. Sosyal denge tazminatı tavan tutardan ödenecek ve ocak ayına kadar geçen süredeki farklar çalışanların maaşlarına yansıtılacak. Altıncı ay sonunda yüzde 4 ve enflasyon farkı oranında artış yapılacak. Engelli çalışanlar 10-16 Mayıs Engelliler Haftası içinde 1 gün idari izinli sayılacak.

İZMİR, (DHA)-

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!