Büyükşehir itfaiyesi bir yılda 6 bin 827 olaya müdahale etti

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir itfaiyesi bir yılda 6 bin 827 olaya müdahale etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 16:28

Büyükşehir itfaiyesi bir yılda 6 bin 827 olaya müdahale etti

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı geçen yıl 6 bin 827 olaya müdahale etti. Denizli'nin büyükşehir olmasının ardından yapılanmasını ilçelere de yayan İtfaiye Daire Başkanlığı, 52 noktada oluşturulan ekipleriyle geçen yıl 4 bin 878 yangın, 411 trafik kazasına müdahale etti, 1538 kurtarma operasyonuna katıldı.
Denizli'nin 2014 yılında büyükşehir olmasının ardından sorumluluk sahasına ilçe ve mahalleler de dahil edilen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yapılanmasını genişleterek 52 noktada oluşturulan ekiplerle yangın, trafik kazası ve kurtarma operasyonlarına müdahale etmeye başladı. Araç sayısını 100'e, personel sayısını 600'e çıkaran Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, geçen yıl 4 bin 878 yangına müdahale etti. Geçen yıl yapılan 49 bin 876 ihbarı değerlendiren ekipler, yangınların yanında 411 trafik kazası ve 1538 kurtarma çalışmasına katıldı. İtfaiyenin geçen yıl müdahale ettiği olay sayısı 6 bin 827 olarak gerçekleşti.
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangın ve kurtarma operasyonlarının yanı sıra eğitim çalışmaları da verdi. 2 bin 307 işletmeyi yangın ve kaza gibi tehlikelere karşı denetleyen ve yeterlilik raporu veren itfaiye, çoğunluğu okullar olmak üzere 55 bin kişiye de kurtarma, ilk yardım, tahliye ve yangın söndürme eğitimleri verdi. AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, büyükşehirin ardından hızla kurulumunu tamamladıkları itfaiye teşkilatının kentin 52 ayrı noktasında vatandaşların zor zamanında imdadına koştuğunu söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın nüfus başına düşen personel ve istasyon sayısı bakımından, 30 büyükşehir içerisinde Türkiye'de birinci olduğuna dikkati çeken Zolan, "İtfaiye teşkilatımızla gurur duyuyoruz. İtfaiye ekiplerimiz gece gündüz demeden 24 saat esasına göre fedakarca çalışıp vatandaşlarımızın yardımına koşuyor" dedi.
Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!