Büyükşehir, Çocuklara Çifte Bayram Sevinci Yaşattı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir, Çocuklara Çifte Bayram Sevinci Yaşattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 09:45

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUKLARI GİYDİRDİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nda öğrencilere giysi yardımında bulundu.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hayır Çarşısı’nda düzenlenen giysi dağıtım programına Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı, hayırseverler ile veli ve öğrenciler katıldı. Destek Hizmetleri Daire Başkanı Yücel Kara, programda yaptığı konuşmada, Başkan Sekmen’in talimatıyla il genelinde 5 bin çocuğun giydirileceğini ifade etti. Kara, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla il ve ilçelerimizde bulunan 5 bin öğrencimizi giydireceğiz. Çok kısa bir zamanda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber yapmış olduğumuz çalışmanın neticesinde onların bildirdiği ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi giydiriyoruz. Bunun ilk etabını Hayır Çarşısı’nda 160 yavrumuzun montunu, botunu ve diğer giysilerini vermek üzere gerçekleştiriyoruz” dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı da, “Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü kutladığımız böylesine güzel bir günde Hayır Çarşımızın böylesine bir hayırlı işine vesile olmaktayız. Çok kıymetli hayır sahibi işadamlarımızla ihtiyaç sahibi öğrencileri buluşturan Hayır Çarşı’mızın yöneticilerine ve personeline teşekkür ediyorum. Hayır sahiplerimizi tebrik ediyorum. Onların sayılarının artmasını diliyorum. İnşallah Hayır Çarşı’mız vesilesiyle 5 bin çocuğumuzun kışlık mont ve botlarını giydirmiş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Başkan Mehmet Sekmen de, kurum olarak sosyal belediyecilik ilkesinden hareketle toplumun bütün gereksinimlerini karşılamaya çalıştıklarını bildirdi. Sekmen, şöyle devam etti: “Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yıldönümü… Bu bayram hepimizin bayramı, hepimize hayırlı uğurlu olsun. Böyle bir günde hayırsever kardeşlerimizin desteğiyle hayırlı bir işe imza atıyoruz. Hep şunu söylerim; bir toplumda aç, susuz ve ihtiyaçlı varken orada onlara farklı hizmet getirmenin bir manası yok. Biz hizmetlerimizin beşte birini bunlara ayırırız. Bu tip katkılara, kömürü olmayana kömür yardımı, erzakı olmayana gıda yardımı gibi… Biz bu yardımları düşünürken hayırsever kardeşlerimiz kendi aralarında bir araya gelmişler, bir organizasyon yapmışlar hepsinden Allah razı olsun. Burası Hayır Çarşısı, Erzurum toplumunun Hayır Çarşısı… Görüldüğü gibi koltuğundan kanepesine, yatağından giysisine kadar burada her şey var. Biz işte bu ihracattan fazla üretilenleri alarak Erzurum’da ihtiyaç sahiplerini giyindiriyoruz.”
“HEPİMİZ KARDEŞİZ, BİRBİRİMİZE YARDIM ETMELİYİZ”
Başkan Sekmen, toplumsal paylaşma kültürünün önemine vurgu yaparak, “Hepimiz kardeşiz, bu yüzden birbirimize her daim yardım etmeliyiz” diye konuştu. Sekmen, şöyle devam etti: “Biz Erzurum’da kardeşiz. Şehrimizde Suriyeliler var. Onların da ihtiyacı varsa, onlara da yardım etmeliyiz. Onlar bizim misafirimiz. Hep beraber Erzurum’u değiştireceğiz. Erzurum, bir değişim ve dönüşümü bu dönemde yaşayacak, bizden sonra da devam edecek. Bu değişim ve dönüşüm, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de başlattığı bir yenilenme, zenginleşme ve kendimize gelme hareketidir. Sayın Başbakanımızın da buraya geldikleri zaman bize tembihleri oldu. ‘Başkan fakir, fukarayı gözet. Hizmetlerini yap ama bunları da gözet’ dedi. Biz de bu anlayışla ihtiyaç sahibi evlatlarımızı, kardeşlerimizi mutlaka gözeteceğiz.”
BAŞKAN’DAN GENÇLERE ÇAĞRI: “MESLEK SAHİBİ OLUN”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gençlere çağrıda bulunarak, meslek sahibi olmalarını istedi. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Gençlere sesleniyorum; meslek sahibi olmayan kalmasın. 2. Organize Sanayi Bölgesi yapılıyor. Şuanda 15 tane işadamı yatırım yapmak üzere sırada bekliyor. Hemen yerlerini vereceğiz, fabrikalar kurulacak. Hükümetimiz, Sayın Başbakanımız, ‘Yatırım yapmak isteyenlerin fabrikalarını biz yapacağız’ dedi. Arsayı vereceğiz, fabrikayı yapacağız. Yeter ki yatırımcılarımız gelsin burada ürün üretsin. Erzurumlu bay ve bayan gençlerimiz iş bulsun. Bunları sağlayacağız. Belediye hizmetlerimizi üç kategoride değerlendiriyoruz. Birincisi; rutin belediye hizmetleri… İkincisi; üretim, yatırım ve istihdam hizmetleri, burada temel amacımız işsizliği önlemektir. Üçüncüsü de; sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerdir. Bakınız bugün Erzurum’da Acun Ilıcalı Yetenek Sizsiniz Türkiye programının çekimlerini yaptı. Şimdi ulusal kanallarda Erzurum konuşulacak.” Sekmen organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti, ardından çocukları kendi elleriyle giydirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!