Büyükşehir Belediyesi Kaşpazarı yol yapımına başladı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Belediyesi Kaşpazarı yol yapımına başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 16:42

Büyükşehir Belediyesi Kaşpazarı yol yapımına başladı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin ile Antalya il sınırında kalan Kaşpazarı yol yapımı sözünü yerine getirdi.

Mersin Anamur ve Antalya Gazipaşa ilçesinin ortaklaşa kullandığı, 1990 yılından beri kendisine dokunacak devlet elini bekleyen Kaşpazarı Yaylası, Büyükşehir Belediyesi sayesinde 28 yıllık yol hasretine son verdi. Yılın belli zamanlarında Anamur'un Kaşpazarı Yaylası'na göç eden ve geneli hayvancılıkla uğraşan Yörükler, Büyükşehir Belediyesi tarafından kış aylarında altyapısı tamamlanan, şimdi de üst yapımına başlanan yol ile bu sezona sorunsuz bir göç ile başlayacak. Binlerce vatandaşın göç ettiği ve Mersin ile Antalya'nın 40'a yakın mahallesi tarafından yayla olarak kullanılan grup yolunda kısa sürede tamamlanacak yol çalışması ile yıllardır süren çile de sona erecek. 700 adet büz ile olası doğal afetlerin önüne geçilecek olan yol genişletilip, şarampoller açılarak güvenli bir yolculuğa olanak sağlayacak hale getirilecek.
Kızılaliler Mahalle Muhtarı ve Çilek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sarı, "Mevcut yol 1990 yıllarında açılmış ama başka hizmet görmemiş bir yoldu. Cumhuriyet tarihinde ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor. Yol açmak kolay ama sonra oraya yapılacak işlemler çok zor. Şu anda Anamur’dan 20 civarında mahalle, bir o kadar da Antalya Gazipaşa Mahallesi kullanıyor" dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!