Büyükşehir 18 bin kişiyi Çanakkale götürecek

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir 18 bin kişiyi Çanakkale götürecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 17:23

Büyükşehir 18 bin kişiyi Çanakkale götürecek

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 50-75 yaş arası vatandaşları bu yıl da Çanakkale ve Bursa'ya götürecek. Bu yıl 18 bin kişinin katılacağı ve ücretsiz olarak düzenlenecek tarihi ve kültürel geziler için başvurular başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki 50- 75 yaş arası vatandaşları, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale ile Osmanlı İmparatorluğu'nun izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerleri ile büyük önemi bulunan Bursa'ya götürmeye bu yıl da devam ediyor. Ücretsiz ve haftada 2 gün olacak şekilde düzenlenecek geziler için başvurular başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Bursa ve Çanakkale'nin Türk tarihi bakımından ayrı bir önemi olduğunu belirterek, geçen yıl düzenlenen turlara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Geziler için vatandaşlardan büyük talep aldıklarını ifade eden Başkan Zolan, "Bu kutsal vatanın ne şartlarda kazanıldığını, atalarımızın yedi düvele nasıl direndiğinin, bizlere bu cennet vatanın ne şartlarda bırakıldığının mutlaka yerinde görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Çanakkale'nin yanında Osmanlı İmparatorluğu'nun izlerini taşıyan, yine tarihi ve kültürel değerleri ile görülmesi gereken yerlerin başında gelen Bursa ilimiz de gezi güzergahında yer alacak. Tarihimizin izlerini taşıyan bu şehirlerimize yapılan gezilerle geçmişimize de sahip çıkıyoruz" dedi

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!