Büyüksaat yolu sadece otomobillere açıldı

Güncelleme Tarihi:

Büyüksaat yolu sadece otomobillere açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 14:27

Büyüksaat yolu sadece otomobillere açıldı

Haberin Devamı

ADANA'da restorasyon çalışmaları yapılan Büyüksaat civarındaki Ali Münif Yeğenağa Caddesi, hafif taşıt trafiğine yeniden açıldı. Otomobil ve benzer araçların girebileceği caddeyi, dolmuş ve diğer toplu taşıma araçları ise kullanamayacak.

Cadde, Yağ Camii ile Seyhan Kaymakamlığı arasındaki güzergahta tescilli taşınmazların restore edilmesi nedeniyle 4 yıldır trafiğe kapalı tutuluyordu.

KÜRTÜREL MİRASA YENİ ÇEHRE

Adana Büyükşehir Belediyesi, Ali Münif Yeğenağa Sokak Sağlıklaştırması Projesi kapsamında Yağ Camii, Ramazanoğlu Konağı, Ramazanoğlu Türbesi, Adana Bedesteni ve Arastası, Irmak Hamamı, Çarşı Hamamı, Yeni Han, Taş Mağaza, Seyhan Kaymakamlık Binası, Eski Çevik Kuvvet Binası ve Büyük Saat Kulesi'nin de içinde yer aldığı bölgede restorasyon çalışması yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün ziyaret ettiği Büyüksaat esnafı, Arnavut kaldırımlı taşla döşenen yolun yeniden taşıt trafiğine açılması istedi. Benzer taleplerin Adana Valiliği'ne ulaştırılmasının ardından Valiliğe bağlı Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu konuyu değerlendirdi. Kurul, oybirliğiyle caddenin hafif taşıt trafiğine açılmasına karar verdi.

ARNAVUT KALDIRIMLI TAŞ YOL

1922-26 yılları arasında Adana'da belediye başkanlığı yapan Ali Münif Yeğenağa'nın adını taşıyan ve Ali Dede, Tepebağ, Sarıyakup ile Türkocağı mahallerine ulaşım sağlayan caddenin, Arnavut kaldırımlı taş yolun korunması amacıyla sadece hafif taşıtlara açılması uygun bulundu.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!