Büyükerşen: Kadınlarımızın yanındayız

Güncelleme Tarihi:

Büyükerşen: Kadınlarımızın yanındayız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 11:01

Büyükerşen: Kadınlarımızın yanındayız

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen, 'Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle mesaj yayınladı.
Yılmaz Büyükerşen yayınladığı yazılı mesajında "25 Kasım, Dominik Cumhuriyeti'nde 1960 yılında özgürlükleri için mücadele eden Mirabel kardeşlerin vahşi bir şekilde katledildikleri utanç gününün yıldönümüdür" diyerek şöyle devam etti:
"Bu nedenle 25 Kasım, Birleşmiş Milletler tarafından 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' ilan edilmiştir. Şüphesiz ki Mirabel kardeşler şiddete uğrayan ve katledilen ilk kadınlar değillerdi ve ne yazık ki son da olmadılar. Ülkemizde birçok kadınımız şiddete maruz kalıyor, kadın cinayetleri gerçekleştiriliyor. Evde, işte, okulda, sokakta, karakolda fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalan, çocuk yaşta evlenmeye zorlanan kadınların, namus veya töre adı altında yaşam hakları ellerinden alınıyor. Kadınlarımız daha çocuk yaşlardan itibaren en büyük şiddeti en yakınlarından; babalarından, eşlerinden hatta oğullarından görüyor. Sevgi ve saygının en önemli unsuru olan kadınlarımıza güvenli ve huzurlu bir toplum yaratmak hepimizin görevidir. Hukukun üstünlüğünü, eşit yurttaşlığı, insan haklarını ve demokrasiyi yerleştirmek için kadına yönelik ayrımcılığı ve şiddeti ortadan kaldırmak zorundayız.  Fiziksel, psikolojik, ekonomik ve her türlü şiddetin sonuna kadar karşısında, kadınlarımızın yanındayız. "
-
                     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!