Büyük zafer 95 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Büyük zafer 95 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2017 14:02

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 30 Ağustos 1922’de düşmanın denize dökülmesiyle kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın bugün 95’inci yılını kutluyoruz.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 30 Ağustos 1922’de düşmanın denize dökülmesiyle kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın bugün 95’inci yılını kutluyoruz. Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Türk Yıldızları gökyüzü gösteri timi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Mogan Gölü üzerinde gösteri uçuşu yapacak. Nefes kesen gösterileriyle izleyenleri büyüleyen Türk Yıldızları uçuş timi, bugün saat 16.00’da Ankaralılara yine unutamayacakları bir akrobasi şovuna imza atacaklar. Anıtkabir, sabah 10.00’daki resmi törenin ardından 22.00’ye kadar ziyarete açık olacak. 13.00’te TBMM önünden, Ulus’taki eski Meclis binasına kadar kortej yarayaşa gerçekleşecek. Türk Yıldızları ise 16.00’da Mogan Gölü üzerinde gösteri uçuşu yapacak.
30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi bugün Ankara’da da renkli etkinliklerle kutlanacak. Saat 10.00’da, Anıtkabir’deki resmi törenle başlayacak etkinlikler, gün boyu devam edecek.
Anıtkabir 10.00’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi töreninin ardından saat 22.00’ye kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak. ‘30 Ağustos Zafer Bayramı 95. Yıl Dönümü’ kutlamaları kapsamında geçit töreni de düzenlenecek. Saat 13.00’te Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünden başlayacak kortej yürüyüşü, Atatürk Bulvarı istikametinden ilerleyerek Ulus’taki eski Meclis binasında sona erecek.

Haberin Devamı

Büyük zafer 95 yaşında



BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPALI

30 Ağustos kutlamaları ve törenler nedeniyle Ankara Valiliği’nce trafik önlemleri de alındı. Buna göre Gençlik Caddesi ve Akdeniz Caddesi ile açılan tüm cadde ve sokaklar, Anıtkabir’deki tören sona erene kadar çift yönlü olarak araç trafiğine kapatılacak. Geçit töreni için saat 10.00’dan itibaren trafiğe kapatılacak güzergâhlar şöyle:
* Ulus Meydanı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Meydanı, Baruthane Kavşağı, Sıhhiye Meydanı, 15 Temmuz Kızılay Millî İrade Meydanı, Akay Kavşağı, Genelkurmay Kavşağı ve açılan tüm cadde ve sokaklar,
* Atatürk Bulvarı’nın Ulus-Polonya Caddesi arasındaki bölümü
* Cumhuriyet Caddesi (Ulus Meydanı ile Talatpaşa-Hipodrom Caddesi kesişimine kadar)
* İstanbul Caddesi (Kazım Karabekir Caddesi kesişiminden Prof. Dr. Necmettin Erbakan Meydanı’na kadar açılan tüm cadde ve sokaklar)
* Çankırı Caddesi ve açılan tüm cadde ve sokaklar
* Necatibey Caddesi, Sezenler Sokak, Ziya Gökalp Caddesi (15 Temmuz Kızılay Millî İrade Meydanı ile Kolej Meydanı arası ve açılan tüm cadde ve sokaklar),
* GMK Bulvarı (15 Temmuz Kızılay Millî İrade Meydanı ile Anadolu Meydanı arası ve açılan tüm cadde ve sokaklar)
* Meşrutiyet Caddesi (Atatürk Bulvarı ile Mithatpaşa Caddesi arası açılan tüm sokaklar),
* Olgunlar Caddesi (Atatürk Bulvarı ile Kızılırmak Caddesi arası açılan tüm sokaklar),
* Millî Müdafaa Caddesi ve açılan tüm cadde ve sokaklar,
* Dikmen Caddesi (Genel Kurmay Kavşağı ile Çetin Emeç Bulvarı kesişimi arası açılan tüm cadde ve sokaklar),
* İsmet İnönü Bulvarı (Akay Kavşağı ile Necatibey Caddesi arası),
* Esat Caddesi (Akay Kavşağı ile Atatürk Bulvarı arası alt geçit dâhil)
* Tunus Caddesi (Atatürk Bulvarı ile John F. Kennedy Caddesi arası açılan tüm sokaklar)

Haberin Devamı

ANITKABİR’E PEDALLAYACAKLAR

Ankara’daki bisikletliler de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’e pedallayacak. Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’nin (ABİDOSD) düzenleyeceği şehir turu, saat 10.30’da Kolej’deki dernek binası önünden başlayacak. Saat 11.00’de diğer bölgelerden gelenlerle birlikte Kızılay’da buluşacak olan bisikletliler daha sonra Ulus istikametine ilerleyecek. Sırasıyla Ulus Zafer Anıtı, 1. Meclis ve 2. Meclis’i ziyaret edecek olan bisikletlilerin turu, Anıtkabir’de sona erecek.

Büyük zafer 95 yaşında

BUGÜN ONUR GÜNÜDÜR

Ankara Valisi Ercan Topaca, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı’nı kahramanlıkla taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 95. yıl dönümünün birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandığını belirtti. Vali Topaca, yayımladığı mesajında, özetle, “Zafer Bayramı, 30 Ağustos zaferi ile kurulan ve Türk milletinin en büyük eserlerinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatanı ve milletiyle birlikte sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması yönündeki inanç, istek ve idealimizi bir kez daha ifade ettiğimiz bir onur günüdür” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!