Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 14:04

- Sivas'ın Şarkışla, Suşehri ve Ulaş ilçelerinde tören düzenlendi

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Sivas'ın Şarkışla, Suşehri ve Ulaş ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Şarkışla Hükumet Konağı önündeki törende, Kaymakam Davut Gül, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ramazan Ergel, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Törene, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Aşık Veysel Kültür Merkezi'ndeki törende, Abdüllatif Şener Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Halil İbrahim Keten, günün anlam ve önemini anlatan, Uzman Jandarma Abdurrahman Deveci de Atatürk'ün askerlik yönünü anlatan konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Tören, öğrencilerin okudukları şiirler ve Atatürk'ün sevdiği türkülerin öğrenciler seslendirilmesiyle sona erdi.

- Suşehri

Suşehri Hükumet Konağı önünde düzenlenen törende, Kaymakam Kadir Perçi, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Aydın ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden törende konuşan öğretmenlerden Neslihan Eldemir, Ulu Öncer Mustafa Kemal Atatürk’ün iyi bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı olduğunu söyledi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, Atatürk’ün hayatını anlatan sinevizyon sunuldu.

Törende, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

- Ulaş

Ulaş Kaymakamı Yusuf Cankatar, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Zülfikar Özılgın, Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşundan bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Anma törenleri, Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "10 Kasım Atatürk'ü Anma" programıyla devam etti.

Haberin Devamı

Ulaş Cumhuriyet Ortaokulu'ndaki törende konuşan tarih öğretmeni Halit Akbulut, "Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler. Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet kuran eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük komutan ve dahi Atatürk, bu ender insanlardan biridir. Atatürk, hem milli mücadele hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür" diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu programda, "Atatürk'e Sesleniş" isimli oratoryo canlandırıldı. Şiir, resim ve komposizyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!