Bursaspor ve BeÅŸiktaÅŸ ÅŸehit aileleri için maç yapmayı planlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor ve Beşiktaş şehit aileleri için maç yapmayı planlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 17:49

Bursaspor ve Beşiktaş şehit aileleri için maç yapmayı planlıyor

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSASPOR Başkanı Ali Ay, geliri şehit ailelerine verilmek üzere Beşiktaş ile özel maç yapmayı planladıklarını açıkladı.
Başkan Ali Ay, özel maç konusunu Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile görüştüklerini, ligde bundan sonra oynanacak maçın gelirinin ailelere verilmesinin de başka bir alternatifi olduğunu söyledi, "Şehitlerimiz için maddi ve manevi ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
Bursaspor'u ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Bursaspor ile Beşiktaş arasında yapılması planlanan özel maçta her iki takımın taraftarlarının maçı beraber izlemesini arzu ettiklerini söyledi.
Bakan Müezzinoğlu, geçen cumartesi günü yapılan Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası yeşil beyazlı kafilenin ayrılmasından kısa bir süre sonra meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Bursaspor Kulübüne "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu. Özlüce Tesisleri'nde gerçekleşen ziyarette Müezzoğlu'nu Kulüp Başkanı Ali Ay, ikinci başkan Ali Ademoğlu ile diğer yöneticiler karşıladı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun'un da hazır bulunduğu ziyarette Müezzinoğlu, taraftarın, ayrışmayı, çatışmayı ve düşmanlığı değil tam aksine birlikteliği ve tatlı rekabetle birlikte gelişmeye vesile olması gerektiğini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
"Hainler çok stratejik planlar yapıyor. Hangi noktada neyin ne zaman bulunacağını tespit ediyorlar. Ama bu büyük bir millet bunların da üstesinden gelecek. Şehidimizin babasını gördük. Başı dik, göğsünü gere gere 'Benim şehidim diyor' ve toprağa gönderiyor. Ama o hainlerin ne annesi ne babası ne de kendileri insanlığın önüne başı dik çıkabileceklerdir. Biz de milletçe onlara karşı birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek, inşallah ülkemizin birlik ve beraberliğini bayrağımızın nazlı dalgalanışını daha güçlü halde başaracağız. Büyük geçmiş olsun. Bursaspor ile Beşiktaş arasında yapılması planlanan özel maçta her iki takımın taraftarlarının hep beraber maçı izlemesini arzu ediyoruz."
BaÅŸkan Ali Ay da Vodafone Arena Stadı'nda yaÅŸanan terör saldırısından dolayı duydukları üzüntüyü bildirdi. Tüm ÅŸehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine sabır dileyen Ay, "Çok güzel mesajlar alıyoruz. Artık sadece BeÅŸiktaÅŸ Bursaspor taraftarları deÄŸil tüm taraftarların birlik ve beraberlik içinde olmaları gerekiyor. Rekabetin sahanın içinde kalması gerekiyor. Birlik ve beraberlik olduÄŸu sürece bu adamlar bunlardan beslenemezler. Çünkü maçta 3500'e yakın güvenlik görevlisi vardı. Bunlar daha önce planlanmış ÅŸeyler. Biz bunların da üstesinden geleceÄŸiz. Çünkü bu topraklar bizim ÅŸehitlerimizi kanıyla bizim olmuÅŸtur. Ben bu yaÅŸta dahi görev verilirse seve seve ÅŸehit olmaya razıyım" dedi.Â
AY: ANNEM BAÅžKANLIÄžI BIRAKMAMI Ä°STEDÄ°
Başkan Ay, bu sabah annesinin "Oğlum artık başkanlığı bırak" dediğini belirterek, Ben de; (Anne ne güzel imkan. Keşke şehit olsak) dedim. Allah belalarını versin. İnşallah bu son olur. Şehitlerimizin isimlerine anı duvarımızda yer vereceğiz. Bu akşam Yönetim Kurulumuzda görüşeceğiz" diye konuştu. 

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!